Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği tarafından Sarıkamış Harekatı'nın 101. Yıldönümünde anma yürüyüşü düzenlendi

Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği tarafından Sarıkamış Harekatı'nın 101. Yıldönümünde anma yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılan ve Sarıkamış Şehitlerini anan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu milletin geçmişte olduğu gibi bugün de vatanı için canını vermeye hazır olduğunu söyledi.

Kayseri, Sarıkamış şehitleri için yürüdü. Soğuk havaya rağmen katılımın yüksek olduğu yürüyüş Erciyes'teki günübirlik piknik alanının bulunduğu bölgeden başladı. Sarıkamış destanının anlatıldığı pankartlarla yapılan yürüyüşte katılımcılar ay yıldızlı şapka ve kaşkol taktı. Sarıkamış'ta bu vatan için çıktıkları yoldan asla geri dönmeyi düşünmeyerek ölüme giden şühedanın anıldığı yürüyüş sonrası okunan mevlitlerin duası yapıldı. İl Müftüsü Şahin Güven'in yaptırdığı duanın ardından günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmalara geçildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, milletimizin vatanı için her zaman canını vermeye hazır olduğunu belirterek, "Bu millet vatanı ve milleti için doğudan batıdan, kuzeyden güneyden hangi yönden tehlike gelirse gelsin kanları ve canlarını vererek bu vatanın bütününü korumaya kararlıdır. Bu 100 sene önce de böyleydi, şimdi de böyle. Yürüyüşünüz kutlu olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Sarıkamış Destanını anlatan bir piyes sunuldu ve Sarıkamış'ın anlatıldığı fotoğraflardan bir sergi açıldı.