Avrupa Günü etkinlikleri için Kayseri'ye gelen Avrupa Birliği Delegasyonu Ticaret, Ekonomi ve Tarım Bölüm Başkanı Balazs Gargya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret ett

Avrupa Günü etkinlikleri için Kayseri'ye gelen Avrupa Birliği Delegasyonu Ticaret, Ekonomi ve Tarım Bölüm Başkanı Balazs Gargya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti. Gargya, Kayseri'nin özellikle tarihi yapısının kendisini çok etkilediğini söyledi.

Kayseri'deki Avrupa Günü etkinliklerine katılmak üzere ilimize gelen AB Delegasyonu Ticaret, Ekonomi ve Tarım Bölüm Başkanı Balazs Gargya, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinde Başkan Mustafa Çelik ile bir süre görüştü. Konuklarına Kayseri'yi anlatan Başkan Çelik, Kayseri'nin medeniyetlerin beşiği olmuş 6 bin yıllık bir şehir olduğunu söyledi. Kayseri'nin çok önemli değerlere sahip olduğunu ifade eden Başkan Çelik, "Üzerinde oturduğumuz tarihi mirasın kıymetini biliyor ve onları ayakta tutacak projeleri hayata geçiriyoruz. Kayseri aynı zamanda güçlü bir ekonomik yapıya sahip. Bunun yanı sıra Erciyes gibi gözde bir dağımız var. Bu dağda belki de Avrupa'nın en gözde kış sporları merkezini belediye olarak yaparak hem ulusal hem de uluslararası çapta kayak severlerin hizmetine sunduk. Erciyes'i destekleyen Kapadokya ve Kayseri'deki tarihi değerlerimizle birlikte çok önemli bir turizm şehri olmaya çalışıyoruz" dedi. Başkan Mustafa Çelik, Kayseri'nin planlı gelişen, altyapı sıkıntısı bulunmayan, insanları mutlu ve huzurlu bir şehir olduğunu sözlerine ekledi.

AB Delegasyonu Bölüm Başkanı Balazs Gargya da Kayseri'nin özellikle tarihi yapısından çok etkilendiğini belirtti. AB ile Türkiye arasındaki ilişkiler ve gümrük birliği ile ilgili çalışmalardan da bahseden Gargya, "Çok deneyimli bir iş adamı olan Ekonomi Bakanı Sayın Mustafa Elitaş'ın gümrük birliği anlaşmasının güncellenmesi sürecine önderlik ediyor olması Türkiye'nin bu işi ne denli önemsediğinin göstergesi" diye konuştu. Başkan Çelik de Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın ekonomi tecrübesi ve siyasi birikimi ile her iki tarafı memnun edecek bir anlaşmayı sağlayacağına inancını dile getirdi.

Ziyaretin sonunda karşılıklı hediyeler takdim edildi.