Büyükşehir Belediyesi-AGÜ Vakfı işbirliği ile yaptırılan Hakime-Ahmet Kamil Erciyas Öğrenci Köyü ile çevre düzenlemesi ve spor sahası, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı

Büyükşehir Belediyesi-AGÜ Vakfı işbirliği ile yaptırılan Hakime-Ahmet Kamil Erciyas Öğrenci Köyü ile çevre düzenlemesi ve spor sahası, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel'in yanısıra Büyükşehir Belediyesi'nin bir önceki başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ile ilçe belediye başkanları, çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen törene öğrenciler de büyük ilgi gösterdi.

"ŞEHRİN MANZARASI BİLE DEĞİŞTİ"

Törende ilk konuşmayı yapan AGÜV Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, mezbelelik konumunda olan bölgenin modern bir öğrenci köyüne dönüştürüldüğüne dikkat çekerek, "Burası çok kötü bir vaziyetteydi. Adeta mezbebelik gibiydi. Belediyelerimiz ile Ahmet Kamil ve Hakime Erciyes'in katkılarıyla bu hale geldi. Ben dünyada böyle modern bir öğrenci köyü görmedim. Şehrin manzarası bile değişti. Önceden buradan geçerken yıkık virane görüntü içimizi karartırdı. Burada kalan öğrenciler çok şanslı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

"BEN HAYATIMDA BÖYLE BİRŞEY GÖRMEDİM"

Daha sonra kürsüye gelen AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da Kayseri'deki gibi şehrine düşkünlüğü hiçbir yerde görmediğini ifade ederek, "Burası aslında bir yurt ama adeta bir tatil köyü gibi oldu. Ben Kayserili değilim. Ama burada olağanüstü bir hayırseverlik duygusu var. Ben hayatımda böyle birşey görmediğim için çok şaşırıyorum. Aslında bunlar sizin için olağan ve sıradan şeyler. Çünkü Kayserililer çok hayırsever ve bunda da yarışıyorlar. Biz de burada bunun ayrıcalığını yaşıyoruz. Bu güzel eserin ortaya çıkmasında katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ VE DEĞERİMİZ ABDULLAH GÜL"

Rektör Sabuncuoğlu'ndan sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de en büyük güçlerinin ve değerlerinin Abdullah Gül olduğuna vurgu yaparak, "Her şehrin kendine öz bazı değerleri ve güçleri vardır. Bazılarının coğrafi gücü, tarımsal değerleri, bazılarının yeraltı zenginlikleri ya da turistik değerlerinin olduğu gibi. Kayserimizin değerlerini sayalım dediğimizde en önemli gücümüz olarak en başta insanımızı görürüz. Müteşebbis insanlarımız bizim gücümüzdür. Hayırsever insanlarımız bizim değerlerimizdir. Ve tabiki her zaman kendisiyle gurur duyduğumuz 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül en büyük değerimizdir, gücümüzdür" dedi.

"ADINA YAKIŞIR BİR ÜNİVERSİTE OLMASI İÇİN GAYRET EDİYORUZ"

Bu değere teşekkür etmek amacıyla kendi adına bir üniversite kurduklarını kaydeden Başkan Çelik, bu üniversitenin sıradan bir üniversite olmaması için de büyük gayret sarfettiklerini ifade ederek, "Bu teşekkürlerin kuru bir cümleden ibaret olmaması, kalıcı olması gerekir diye düşündük adına bir devlet üniversitesi kurmaya karar verdik. O üniversiteye katkı sağlamak amacıyla da Türkiye'de ilk kez bir destekleme vakfı kurduk. Üniversitemiz kısa sürede büyük başarılara imza attı. Bugün de burada öğrencilerimiz için 5 yıldızlı otel konforunda tatil köyü gibi bir barınma merkezini hizmete açıyoruz. Burada hayırsever Ahmet Kamil Erciyas bey ve değerli eşi Hakime Erciyas hanımefendi binaların restorasyonunu yaptırdı. Biz de belediye olarak 36 bin m².'lik alanda peyzaj düzenlemeleri, basketbol sahası, tenis kortu, mini futbol sahası ve açık hava jimnastik alanı ile tartan pist yaptık. Sonuçta ortaya böylesine güzel ve Türkiye'ye örnek bir proje çıktı. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gerek Mütevelli üyesi Mustafa Çelik olarak gerekse de Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"FARKIMIZ, HAYIRSEVERLERİMİZ"

Törende daha sonra konuşan Büyükşehir Belediyesi'nin bir önceki başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, böyle güzel ortamları görünce yeniden öğrenci olası geldiğini söyleyerek, "Şehrimizi seviyoruz. Müteşebbis insanlarımız, şehrimiz için durmadan çalışıyor. 4 üniversitemiz ile yeniden Makarr-ı Ulema oluyoruz. Ama asıl fark attığımız konu hayırseverlerimiz. Hayırseverlerimizin şehrimize katkısı çok büyük. Şimdi de işte bu güzellik ortaya çıktı. Kendilerine teşekkür ediyorum, Allah hepsinin kazançlarını bol etsin. Bol etsin ki yeniden şehrimize ve insanlarımıza eserler kazandırabilsinler" dedi.

"HEMŞEHRİLERİMLE HER ZAMAN GURUR DUYMUŞUMDUR"

Programın son konuşmasını yapan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de en iyi yatırımın eğitime yatırım olduğunu ifade ederek, "Kayseri, 4 üniversitesi olan bir Anadolu kenti. Sadece şehrimize değil tüm Türkiye'ye hizmet edecek eğitim yuvaları bunlar. Bunlar arasında Abdullah Gül Üniversitesi en yeni olanı. Kuruluşunda bakanlarımızı, milletvekilimizin büyük katkıları var. Belediye Başkanlarımız Mehmet Özhaseki, Bekir Yıldız, Memduh Büyükkılıç ve ardından gelen Mustafa Çelik sahiplendiler ve çok büyük katkılar sağladılar. Hemşehrilerimizin kurduğu Destekleme Vakfı da yine çok büyük katkılar sağladı. Hemşerilerimle her zaman gurur duymuşumdur. Bu öğrenci köyünü AGÜ'ye kazandıran hayırsever Ahmet Kamil ve Hakime Erciyas ailesine ve de Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. İçinin tefrişatını yapan Hacı Boydak'a teşekkür ediyorum. Bundan sonra da üniversitemize burayı en iyi şekilde kullanmak düşüyor. Kendileri de başarılı olarak bunun karşılığını ödeyeceklerdir" dedi.

Konuşmaların ardından kurdela kesilerek AGÜ Öğrenci Köyü'nün açılışı yapıldı ve binalar gezildi. 11. Cumhurbaşkanı Gül, burada kendisine sevgi gösterisinde bulunan öğrencilerle de sohbet etti.