Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ile birlikte Osman Ulubaş Kayseri Fen Liseliler Derneği tarafından düzenlen 40’ıncı Yıl Buluşması’nda çiçeği burnunda mezunlarla bir araya geldi.

Etkin ve kaliteli bir yerel yönetim hizmeti için gayret gösterirken her kesimden vatandaşın da gönlüne dokunmaya ayrı bir özen gösteren Başkan Büyükkılıç, çeşitli etkinlik ve faaliyetlerde gençlerle buluşmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Büyükkılıç, Osman Ulubaş Kayseri Fen Liseliler Derneği tarafından düzenlen 40’ıncı Yıl Buluşması’na katıldı. Başkan Büyükkılıç birçoğu üniversiteli olma heyecanı yaşayan yeni mezun gençlerle buluştu.

Osman Ulubaş Kayseri Fen Lisesi’nde düzenlenen programa Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, okul idarecileri, öğretmenler, Osman Ulubaş Kayseri Fen Liseliler Derneği Ömer Taşçı ve mezunlar katıldı.

Gençlerin ilgi ve sevgisiyle karşılaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, programda yaptığı konuşmada, “Hakikaten anlamlı ve önemli bir çalışma. Ömer yavrumuzu tebrik ediyorum. Yönetimini tebrik ediyorum. Heyecanlarının inşallah daha da gelişerek artmasını temenni ediyorum. Yabancısı değilim. Benim oğlum da Kayseri Fen Lisesi mezunu” dedi.

Başkan Büyükkılıç, yeni mezun gençlere başarılar dileyerek, “Hakikaten buradan mezun olan yavrularımız ilk beş dediler. Keşke ilk üç olsalar diye de Türkiye'mizde okul olarak buradan temenni ediyoruz. Bu bir hedeftir, olmalıdır inşallah. Olmaması için hiçbir sebep yok. Hepsi pırıl pırıl geleceğimiz olan, güven duygusuyla, geleceğe ümitle baktığımız gençlerimiz, değerlerine bağlı, bayrağına bağlı, vatanla milletine bağlı o anlayış içerisinde yetişen yavrularımız. Ben burada emeğe geçenlere tebrik ve teşekkürlerimi belirterek yavrularımıza ve bu okulun değerli mezunlarına başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da Büyükkılıç’ın eğitim kurumlarına hizmetlerinden söz ederek, “En önemli konu gençliğe yapılan yatırım. En değerli yatırım gençliğe yapılan yatırım. Dolayısıyla biz gençlere ne kadar çok yatırım yaparsak, okullarımız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ne kadar çok çalışırlarsa ve eğitimi amacına ne kadar çok ulaştırabilirsek ülkemizin, milletimizin geleceği o kadar teminat altına alınır. Bu konuda yapmamız gereken çok şey olduğunu sizler benden çok daha iyi biliyorsunuz. Eğitim sonsuz. Eğitimde hiçbir sınır yok. Bunun için öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve diğer idari personelin bu eğitim faaliyetinin başarılı bir şekilde gerçekleşebilmesi için çok çalışmamız lazım” ifadelerinde bulundu.

Gençlere eğitim kurumlarının imkânlarından en iyi şekilde faydalanmaları ve kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulunan Akar, “Arkadaşlar vatanımızı sevmek, milletimizi sevmek ve çeşitli şekillerde bu konularda konuşmak, görüşmek kolay. Fakat bu işin aslı, esası işin en önemli bölümü bu okul bölümü, eğitim bölümü. Bunun için öğretmenlerimizin yükü çok ağır. Niye öğretmenlik çok kutsaldır? Ne öğretmenlik çok değerdir? Niye öğretmenler çok saygıdeğerdir? Geleceğimizin inşasındaki en önemli işçiler, en önemli mühendisler, öğretmenlerimiz. Gençlerimizin de bunu anlaması lazım. Çocukluk, gençlik etkileriyle, gezeceğiz, eğleneceğiz, bugün, yarın vesaire diye diye, eğer eğitim yarım kalırsa, eğitim eksik kalırsa, yarın bir gün o arkadaşlarımız iş başına geçtiğinde, devletin idaresi, memleketin idaresi, milletin idaresi dolayısıyla bekamız ve refahımız tehlikeye giriyor” diye konuştu.

Büyükkılıç’a katılım ve desteklerinden dolayı Osman Ulubaş Kayseri Fen Liseliler Derneği Ömer Taşçı tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Başkan Büyükkılıç, gençlerle günün anısına bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.