Amerika'nın New York şehrinin en büyük, en kalabalık ve en zengin bölgesi olan Brooklyn'in Belediye Başkanı Eric Adams Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti

Amerika'nın New York şehrinin en büyük, en kalabalık ve en zengin bölgesi olan Brooklyn'in Belediye Başkanı Eric Adams Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti. Kayseri'nin çok gelişmiş bir şehir olduğunu ifade eden Konuk Belediye Başkanı, Brooklyn'den "Amerika'nın ve New York'un Kayseri'si" olarak bahsetti. Başkan Mustafa Çelik de her iki şehir arasında, ulusal çıkarlara aykırı olmayacak her türlü işbirliğini yapabileceklerini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, New York'a bağlı Brooklyn bölgesinin Belediye Başkanı Eric Adams ve beraberindekileri Başkanlık Makamında ağırladı.

"ŞEHİRLER İŞÇİ, KAYSERİ İŞ ADAMI GÖÇÜ VERİYOR"

Konuk Belediye Başkanı'nın Kayseri'nin hızla büyüdüğünü belirterek, "Bu başarıyı neye borçlusunuz?" şeklindeki sorusu üzerine şehrimiz hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Kayseri'nin beş bin yıllık ticaret geleneğine sahip bir tarihi bulunduğunu söyledi. Kayseri'nin coğrafi avantajları olmadığını belirten ve Kültepe'deki kazılarda çıkan tabletlerden bahsederek şehrin ticaret kültürüne dikkat çeken Başkan Çelik, "Kayseri'de bugün de şartlar değişmedi. Coğrafi avantajlarımız yok; ama müteşebbis insan gücümüz sayesinde Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyoruz. Türkiye'de birçok şehir göç veriyor. O şehirler işçi göçü verirken Kayseri iş adamı göçü veriyor. Türkiye'nin en büyük ilk 1000 firmasının sahiplerinin yüzde 20'si Kayseri kökenli. Kayseri'nin bir başka değeri de hayırseverlerimiz. Zenginlerimiz Kayseri'nin üzerinden ellerlini çekmezler. Bunun neticesinde Kayseri'deki okulların yaklaşık yüzde 80'i hayırseverler tarafından yapıldı" dedi.

BAŞKANLAR LOKOMOTİF OLACAK

Amerikalı Belediye Başkanı Eric Adams'ın ziyaretinde her iki şehir arasında yapılabilecek işbirliği konusunda görüş alışverişinde de bulunuldu. Başkan Mustafa Çelik, belediye başkanlarının karşılıklı işbirliğinin lokomotifi olabileceklerini söyledi. Brooklyn Belediye Başkanı Adams iki şehirdeki, mühendisler, öğrenciler, ticaret adamları arasında işbirliği yapılabileceğini belirtti ve ziyaretlerinin temel amacının eğitim, ticaret ve kültürel alanda işbirliği olduğunu dile getirdi. Başkan Çelik de ulusal çıkarlara aykırı olmayacak her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.

"AMERİKA'DA EN ÇOK TÜRK BROOKLYN'DE VAR"

Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarette Brooklyn Belediye Başkanı Adams Amerika'da en büyük Türk nüfusunun Brooklyn'de bulunduğunu söyledi. Konuk Belediye Başkanı, Brooklyn'den Amerika'nın ve New York'un Kayseri'si olarak bahsetti. Başkan Adams'ın, Başkan Çelik'i Amerika'ya davet etmesi üzerine "Ramazan'da gelelim" ifadesini kullanan Başkan Mustafa Çelik, geçen Ramazan ayında iftar veren Brooklyn Belediye Başkanı'na bu vesileyle teşekkür etti ve bu davranışından dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.

Ziyarette ayrıca Başkan Çelik ve Konuk Belediye Başkanı Adams tarafından ziyaretin anısına karşılıklı hediyeler takdim edildi.