Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri, Amir Ateş Gecesi ile devam etti

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri, Amir Ateş Gecesi ile devam etti.

Türk Müziği'nin ünlü bestekarı Amir Ateş'in anısına Şehir Tiyatrosu'nda düzenlenen geceye ilgi büyüktü. Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği topluluğu Şef Osman Akpınar yönetiminde Amir Ateş tarafından bestelenen şarkıları seslendirdi.

Amir Ateş'in dillere destan olmuş, 'Bir kızıl goncaya benzer dudağın' ve 'Ben seni unutmak için sevmedim' gibi eserlerinin yanısıra bestekara ait şarkıların seslendirildiği program, Kayserili müzikseverlere keyifli bir akşam yaşattı.

"KAYSERİ'DE BULUNMAK İFTİHAR VESİLESİ"

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durakan konser öncesi yaptığı açıklamada ay içinde birbirinden farklı etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, "Bugün bizi biraz daha heyecanlandıran bir etkinlikle birlikteyiz. Amir Ateş hocam Kayseri'ye geldiler ve konservatuarla birlikte bize güzel bir gece yaşatacaklar. Alaaddin Yavaşça ile başladık, Amir Ateş ile devam ediyoruz. Türk müziğine değer katmış, bugünlere gelmesinde büyük emeği olan, ikibin kadar eseri olan bu büyük sanatçıyı sevdikleriyle buluşturuyoruz" dedi.

Amir Ateş de konuşmasında sanata kucak açan bir şehir olan Kayseri'de olmaktan iftihar ettiğini belirterek, "Kayseri'nin musikimize vermiş olduğu değer, övülmeye değer bir husus. Zira musiki, sınai-i nefise dediğimiz, bütün sanat dallarının en güzel dalı ve süsüdür. Kayseri de bu güzel dala layık bir il. Bu tür faaliyetlerin devamını istirham ediyorum ve gelecekte Kayseri için daha güzel şeyler yapılabileceğini ümit ediyorum. Bir güfte yarışması ile Kayseri besteleri meydana getirilip Kayseri'yi güzellik manzumesi içinde göstermek bu şehrin ve bu şehrin halkının hakkıdır" diye konuştu.