Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Belsin 19 Mayıs Mahallesi’nde muhtelif bölgelerinde ekonomik ömrünü tamamlamış içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yeni nesil malzemeler ile yenileyen KASKİ ekipleri ile bir araya geldi.

Kayseri’yi altyapı sorunlarından arındırarak daha yaşanabilir düzeye ulaştırmak için çalışmalarını aralıksız şekilde sürdüren Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, Belsin 19 Mayıs Mahallesi’nde ekonomik ömrünü doldurmuş olan hem içme suyu hem kanalizasyon hatlarını yenileyerek, sorunsuz altyapı hedefiyle mevcut altyapıları revize ediyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yeni nesil malzemeler ile yenileyen KASKİ ekiplerini ziyaret ederek, kolaylıklar diledi.

Burada açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Şehrimizin güzide semtlerinden birisi. Mütevazi insanların, gönül insanlarının yoğun olduğu Belsin bölgemizdeki 19 Mayıs mahallemizdeyiz. Bu bölgede 40 tane bloğun yararlanacağı, yenilenmesi gereken bir hizmet söz konusuydu” dedi.

“Yaklaşık Bin 300 Metre Şebeke Hattı Yenileniyor”

Büyükkılıç, daha önce eskimiş olan hatların yenilendiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Hem içme suyu hem de kanal bağlamında yapılan güzel bir çalışmayla yaklaşık bin 300 metre şebeke hattı, 40 tane dediğimiz gibi bina bağlantısı ve aynı şekilde de aynı bölgelerde birlikte eş güdüm halinde kanal çalışmaları yapmak, bu bölgenin daha önce eskimiş olan hatlarını yenilemek suretiyle sağlıklı bir şekilde hizmetimizi sunmuş olduk. Yüklenici firmamıza ve tabi ki değerli KASKi’mizin ekibine teşekkür ediyorum.”

KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan ise güzel bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, ekonomik ömrünü doldurmuş olan hem içme suyu hem kanalizasyon hatlarını komple yenilediklerini sözlerine ekledi.

Belsin 19 Mayıs Mahalle Muhtarı İsrafil Boyar da KASKİ’ye ne zaman gitseler geri çevrilmediklerini belirterek, çalışmalar nedeniyle Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, KASKİ personeli ve tüm emeği geçenlere yönelik ‘Allah razı olsun’ dedi ve teşekkürlerini iletti.