Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Anbar Mahallesi’nde inşa edilen ve sona yaklaşılan Birdal Camii, bölgeye değer katacak sosyal donatılarla dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediyesi ile hayırsever Muhittin Birdal iş birliğinde yapımı sürdürülen cami, modern mimarisi ve çok yönlü kullanım alanlarıyla bölgenin önemli bir sosyal ve ibadet merkezi olacak.
Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapımında sona gelinen cami inşaatını yerinde inceleyerek, son durum hakkında bilgiler aldı.
Personele kolaylıklar dileyen Başkan Büyükkılıç, “Şuanda Anbar bölgemizde Ağaç İşleri sitemizdeyiz. Bu bölgede esnaflarımızın yoğun talepleri üzerine cami ile ilgili çalışmalarımızı başlatmıştık. Hayırsever dostumuz Muhittin Birdal’in destekleri ve hayrıyla hayata geçireceğimiz Birdal Camii bölgemize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
Çevre düzenlemesinin ardından caminin ibadete açılacağını söyleyen Büyükkılıç, emeği geçen tüm ekibe ve yüklenici firma yetkililerine teşekkür etti.
Başkan Büyükkılıç, bu caminin yapılmasında emeği geçen, desteğini esirgemeyen Ayata Vakfı’na da ayrıca teşekkürlerini iletti.
Başkan Büyükkılıç’ın teknik inceleme gezisine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Hasdal ve Ufuk Sekmen, Fen İşleri Daire Başkanı Sedat Erdoğan, Etüt ve Projeler Daire Başkanı Murat Baltacı, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hasan Cihat Türkmen ile KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan da katıldı.
Yaklaşık 35 milyon TL’lik yatırım maliyetiyle hayata geçirilen proje kapsamında; toplam 840 metrekarelik inşaat alanına sahip cami, 560 metrekare zemin kat ve 220 metrekare birinci kat olmak üzere iki kattan oluşuyor. 632 kişi kapasiteli olarak planlanan camide ayrıca bir okuma salonu ve 60 metrekarelik şadırvan yer alıyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, hayırsever iş birliğiyle gerçekleştirdiği projelerle hem kent estetiğine katkı sunuyor hem de vatandaşların sosyal ve manevi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik örnek çalışmalar ortaya koymaya devam ediyor.