Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Büyükelçi Prof. Dr. İbrahim Kalın’ın teşrif ettiği 2022 İlahiyat Zirvesi’nde konuşan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri güvenli bir liman, Kayseri birliğin beraberliğin sembolü, Kayseri ay yıldızlı Türk Bayrağı’mıza, vatanımıza, devletimize, milletimize, inancımıza sahip çıkan şehirlerin başında gelir” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Büyükelçi Prof. Dr. İbrahim Kalın’ın teşrif ettiği Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen 2022 İlahiyat Zirvesi’ne katıldı. Büyükelçi Kalın, Anadolu’nun üreten, dünyaya açılan güzel şehrinin ortaya koyduğu büyük başarıları takdirle izlediğini söyledi.

Erciyes Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ‘Modernite, Gençlik ve Din’ konulu 2022 İlahiyat Zirvesi’ne Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi Prof. Dr. İbrahim Kalın, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve ilahiyatçı, yazar Necmettin Nursaçan,  Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, ERÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kamil Cihan, üniversite rektörleri, ilçe belediye başkanları ve akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Erciyes Üniversitesi Tanıtım Filmi ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Zenginlikler Şehri Kayseri adlı kısa film gösterimi yapıldı.

Zirvede konuşan Başkan Büyükkılıç, makarr-ı ulema, makarr-ı evliya olarak bilinen Kayseri’de anlamlı ve önemli bir organizasyona imza atan gençleri ve üniversite rektörlüğünü tebrik etti. Büyükkılıç, hayırseverler şehri olarak bilinen bu güzel şehirde, üniversiteler ile bezenmiş olan Anadolu’da okuyan gençlere daha çok fırsat ve destek verilmesi bağlamında beklentilerinin olduğunu vurgulayarak, “Bu canlarımıza, bu yavrularımıza sahip çıkarsak, Cumhuriyet’imizi geleceğe taşır, 2023, 2053, 2071’lere taşıma yolunda gayretler göstermeye devam ederiz” dedi.

“KAYSERİ, BİRLİĞİN BERABERLİĞİN SEMBOLÜ”

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin kadim medeniyetler şehri olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Milattan önce 4 bin yıllık geçmişi olan bu şehirde değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmanın zenginliklerini yaşıyor ve onun onurunu taşıyoruz. Adeta bir açık hava müzesi olarak nitelendirilen bu şehirde öğrencilerimizin huzuru, konforu, geleceğe öz güven içerisinde taşınması için Kayseri Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 16 ilçe belediyemiz ile el ele gönül gönüle veriyor, birliğin, beraberliğin en güzel örneklerini sergiliyoruz. Başta sayın valimiz, kamu kuruluşlarımız olmak üzere eğitim kurumlarımızla, sivil toplum teşkilatlarımızla dayanışmanın da en güzel örneklerini sergiliyoruz. Kayseri güvenli bir liman, Kayseri birliğin beraberliğin sembolü, Kayseri ay yıldızlı Türk bayrağımıza, vatanımıza, devletimize, milletimize, inancımıza sahip çıkan şehirlerin başında gelir.”

Büyükkılıç, Kayseri’nin endüstri ve ticaret merkezi olarak bilindiğini, turizmi çeşitlendirerek, kayak, inanç, kültür, spor, gastronomi turizmi ile kenti ön plana çıkarmak için hep birlikte çalıştıklarını vurguladı.

Kayseri’yi müzeler ve kütüphaneler şehri yapmak için, eğitimin ve eğitimcinin dostu olmasını sağlamak için gayret gösterdiklerini söyleyen Başkan Büyükkılıç, gençlere seslenerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden Kayseri’miz genç dostu şehir olarak ödül alırken, onun keyfini yaşadık, inşallah layık olma yönünde gayret gösterdik. Gençlerimize ‘sizleri seviyoruz, getirin çamaşırınızı biz yıkayalım’ diyoruz. Bu yönde yaptığımız çalışma ile gençlerimizin duasını alıyoruz. Onlar vaktini çamaşır yıkamakla geçirmesin, yeter ki araştırma yapsın, derslerine çalışsın, kendini geleceğe taşısın. Öz güven içerisinde sosyal, sportif tesislerimizle, KAYMEK siz gençlerimizin emrinizde diyoruz. Yeter ki donanımlı olun, yeter ki bir farkındalık oluşturun, öz güven içerisinde ülkemizi geleceğe taşıyın” şeklinde konuştu.

Büyükkılıç, 5 üniversitesi, yaklaşık 80 bine yaklaşan öğrencisi ile eğitimin ve eğitimcinin dostu olan bir eğitim şehri olan ve Erciyes Dağı’nın eteğindeki bu güzel şehre gelen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Büyükelçi Prof. Dr. İbrahim Kalın’a ‘hoş geldiniz’ dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de, kentteki manevi ve tarihi atmosferin etkisi altında olduğunu belirtirken, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise üniversite ile ilgili bilgiler aktararak, öğrencilerin eğitim ve öğretim faaliyetleri başta olmak üzere araştırma imkânlarını en üst düzeye çıkarmak, her türlü sosyal ve kültürel faaliyetlerde öğrencilerin yanında olmak için gayret gösterdiklerini ifade etti.

ERÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kamil Cihan da zirvede ışık tutacak önemli bilgiler sunulacağını söyleyerek, bu panelin hazırlanmasında her türlü desteği sağlayan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ve destekleriyle kendilerini cesaretlendiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

ANADOLU’NUN ÜRETEN, DÜNYAYA AÇILAN GÜZEL ŞEHRİ

Daha sonra kürsüye davet edilen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Büyükelçi Prof. Dr. İbrahim Kalın, zirvede yaptığı konuşmada, Erciyes Üniversitesi’nin ve Kayseri’nin, Anadolu’nun üreten, dünyaya açılan güzel şehrinin ortaya koyduğu büyük başarıları takdirle izlediğini ifade etti. Büyükelçi Kalın, Kayseri’nin sanayi ve ticaret şehri olarak bilindiğini hatırlatarak, “Diğer birçok alanlarda da ilim, kültür, sanat, düşünce ve son dönemde Turkovac ile gerçekten ismini en güzel yerlere yazdırmaya devam eden bir şehrimizdir. Siz de burada öğrenci olduğunuz için kendinizi şanslı hissetmelisiniz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Büyükelçi Prof. Dr. İbrahim Kalın, gençler başta olmak üzere zirveye katılanlara ‘Modernite, Gençlik ve Din’ konulu geniş kapsamlı ve faydalı bir konferans verdi.

Konuşmaların ardından günün anısına teşekkür belgesi ve plaket takdimi gerçekleştirilirken, zirve kapsamında, gerçekleştirilen oturumlarda, öğretim üyeleri tarafından ‘Modernite, Gençlik ve Din’ konulu panel gerçekleştirildi.