Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından insan ve çevre sağlığını korumak için Felahiye ilçesinde 41 milyon 592 bin TL yatırım bedeli ile başlatılan atık su arıtma tesisi inşasının tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti.

Kent genelinde yatırımlarına devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Felahiye ilçesinde atık su arıtma tesisi inşa ederek, kanalizasyon atıklarının çevreye vereceği zararın önüne geçecek.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KASKİ aracılığı ile halk sağlığı ve çevrenin korunması açısından son derece önemli bir faaliyet olan su ve kanalizasyon altyapı hizmetlerini eksiksiz olarak yerine getirmek için gayret ettiklerini belirtti.

Tüm yerleşim yerlerinin aynı kalitede hizmet alması için kent genelinde gerekli çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Büyükkılıç şunları söyledi:

“KASKİ’miz tarafından uygulamaya konulan projelerin hizmet ve kalitesinden ödün vermeden, sürdürülebilir kalkınma ilkesi çerçevesinde çevremizi daha yaşanılabilir hale getirmeye devam ediyoruz. Önceliğimiz elbette temiz ve sağlıklı içme suyunu en iyi standartlarda halkımıza ulaştırmak. Bununla birlikte insan ve çevre sağlığını korumanın da sorumluluğumuz dâhilinde olduğunu biliyoruz. İşte bu bilinçle yeni projeler ile Kayseri’mizi geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Bu bağlamda atık su arıtma tesislerimizin sayısını her geçen gün artırıyoruz. Bu hedef ile Felahiye ilçemizde yapımına bir süre önce başlanan ve ilçenin gelecek 35 yılı düşünülerek 41 milyon 592 bin TL’ye mal olacak olan AAT inşası tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında 10 kilometre uzunluğunda kolektör hattı imalatı da gerçekleştiriliyor. 3500 metrekare alan üzerine kurulacak ve ilçenin 2058 yılına kadar ki ihtiyacına cevap verebilecek olan atık su arıtma tesisinde günlük ortalama 600 metreküp atık su arıtılacak. Bu sayede çevre ve doğal yaşam, atık suların olumsuz etkilerinden korunarak, oluşacak kirliliğin önüne geçilmiş olunacak. Aynı zamanda minimum enerji ile maksimum atık su arıtma verimi de sağlanacak.  Sürdürülebilir kalkınma ilkesi çerçevesinde çevremizi daha yaşanılabilir hale getirmeye devam edeceğiz.”