Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükıklıç, Yıldırım Beyazıt ve Uğurevler mahallelerini kapsayacak şekilde 6 milyon 466 bin TL’lik altyapı yatırımı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Büyükkılıç, proje sayesinde bölgedeki mevcut kanalizasyon hattının kapasitesinin arttırılacağını, diğer yandan Alpaslan, Erciyesevler ve Mimarsinan mahallelerinde yoğun yağışlarda meydana gelebilecek su taşkınlarının önüne geçmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kayseri’yi altyapı sorunlarından arındırarak daha yaşanılabilir yapıya kavuşturmak için çalışmalarını aralıksız şekilde sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, özellikle yapılaşmada yoğunluk olan bölgelerde içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarına hız verdi. Yapılan çalışmalarla kent merkezi ile ilçelerin daha güçlü bir altyapıya kavuşturulması planlanıyor.

Bu kapsamda faaliyetlerini aralıksız şekilde sürdüren KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Yıldırım Beyazıt ve Uğurevler mahallelerini kapsayan bölgede mevcut hatta ek olarak toplam uzunluğu 310 metre olan 6,5 milyon TL’lik altyapı yatırımı gerçekleştiriyor. İş kapsamında trafiğin aksamaması için Sivas Bulvarı’nda Arif ve Niyazi Bahçecioğlu Caddelerinin kesişme noktasında yatay sondaj yöntemi kullanılıyor.

Merkez ve ilçelerde yatırımların hız kesmeden devam ettiğini belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, vatandaşların sıkıntı yaşamamaları için 7/24 esasına göre hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

Hali hazırda hayata geçirilecek olan yeni projeler ile kesintisiz ve sorunsuz işleyen altyapının daha da güçlü bir yapıya kavuşturulacağının altını çizen Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“KASKİ’miz tarafından ihalesi gerçekleştirilen ‘Arif Caddesi ve Niyazi Bahçecioğlu Caddesi Bağlantısı Kanalizasyon Hattı İnşaatı’ işi kapsamında bu bölgemizde mevcut hattın kapasitesinin büyütülmesi gündeme gelmiştir. Bu kapsamda KASKİ ekiplerimiz tarafından hummalı bir çalışma başlatıldı. Güzergâh üzerinde yer alan tramvay hattından dolayı yatay sondaj metodunun kullanması ile bir yandan projenin teknik açıdan daha sağlıklı ilerlemesi diğer yandan yoğun trafiğin aksamaması sağlandı. İş kapsamında Ø800 HDPE koruge borular ile 200 metre, yatay sondaj metodu ile 1000’lik çelik boru içerisinden 800 PE borular ile de 110 metre imalat çalışması gerçekleştiriliyor. Toplam 6,5 milyon TL maliyet ile hayata geçirilecek olan proje sayesinde Alpaslan, Erciyesevler ve Mimarsinan mahallelerinde yoğun yağışlarda meydana gelebilecek su taşkınlarını engellemeyi öngörüyoruz. Bu arada mevcut kolektör hatlarındaki doluluk oranı da azaltılmış olacak.  İş kapsamında Ø 1000’lik atık su kolektör hattının baypas çalışması tamamlandı. Tüm gayemiz vatandaşımızın sıkıntı yaşamadan gerekli hizmetleri almaları. Bu bilinçle bölgede aralıksız şekilde çalışıyoruz. İnşallah çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”