Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.
Memduh Büyükkılıç, KAYMEK’in hafta içi her gün “Bereketle Rahmetle KAYMEK’te
Ramazan” isimli iftar öncesi programına katıldı. Yerli ve milli Kayseri’nin
tatlarının ve lezzetlerinin yapıldığı mutfakta önlüğünü giyen Başkan
Büyükkılıç, hünerlerini de sergiledi.
Kayseri’de mesleki ve sanat kurslarının
öncü ve yenilikçisi Büyükşehir Belediyesi Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş.
(KAYMEK) Ramazan ayında da etkinlik ve faaliyetlerine devam ediyor. Hafta içi
her gün saat 17.00’de KAYMEK Aşçılık Eğitmeni Mustafa Tosun’un sunumuyla
“Bereketle Rahmetle KAYMEK’te Ramazan” isimli iftar programı birbirinden özel
konuklarıyla youtube kanalı üzerinden izleyicilerle buluşuyor.
BAŞKANLAR VE MÜDÜRLER KAYMEK MUTFAĞI’NDA
“Bereketle Rahmetle KAYMEK’te Ramazan”
programının bu zamana kadar ağırladığı konukları sırasıyla Kayseri Büyükşehir
Belediyesi Genel Sekreter Yardımcı Serdar Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü
Şükrü Dursun, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, İl Tarım ve Orman Müdürü
Mustafa Şahin, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri
Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İl Milli Eğitim Müdürü
Ayhan Teltik, Kayseri Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sibel
Livdumlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Devlet
Hastanesi Başhekimi İsmail Altıntop ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.
Memduh Büyükkılıç oldu.
KAYMEK A.Ş. Müdürü Denizhan Burhan ile
keyifli sohbet ortamında gerçekleşen programda Kayseri Büyükşehir Belediye
Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kayseri denilince akla değişik medeniyetlere ev
sahipliği yapmış olmanın zenginliği gelir. Kayseri, kadim medeniyetler şehridir.
İster istemez o medeniyetlerin de ürünleri var. Gastronomi açısından da bu
ürünler bizim olmazsa olmazımızdır” dedi.
UNESCO’nun Kreatif Şehirler Listesi’ne
Kayseri’nin de girdiğini hatırlatan Büyükkılıç, “İnşallah uluslararası boyuta
taşımak için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sonbaharda yine büyük bir çalışma
yapacağız. Ulusal boyutu ağırlıklı olmakla birlikte kısmen uluslararası
boyutunu da önemseyerek içine dâhil edeceğiz. Ciddi bir çalışma yapıp,
Kayseri’mizi en güzel şekilde tanıtacağız” diye konuştu.
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, GASTRONOMİYİ ÇOK
ÖNEMSİYOR
Başkan Büyükkılıç, Koramaz Vadisi’nden
Kültepe Kaniş Karum’a, Erciyes’ten Soğanlı Vadisi’ne, Kapuzbaşı Şelaleleri’nden
balon turizmine kadar Kayseri’nin turizm zenginliğinden bahsederek, doğal ve
sağlıklı beslenme odaklı kültürel lezzetlerin herkes tarafından paylaşılması
için gastronomiyi çok önemsediklerinin altını çizdi.
Yerli ve milli Kayseri’nin tatlarının ve
lezzetlerinin yapıldığı mutfakta önlüğünü giyen Başkan Büyükkılıç, hünerlerini
de sergiledi. Kayseri yağlamasının içerisine konulan kıyma harcını pişiren ve
yemeğin inceliklerini anlatan Büyükkılıç, bir doktor olarak da sağlıklı
beslenme konusunda tavsiyelerde bulundu.
Gacer ekmeğinin önemini anlatan, ayrıca
Glütensiz Kafe’nin de Anadolu’da ve Türkiye’de önemli bir merkezlerden olduğunu
vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Sağlıklı beslenmek isteyen tüm vatandaşlarımız
için hizmet ediyoruz. Bizde hizmet var, Allah bu güzellikleri bizden almasın”
ifadelerini kullandı.
Büyükkılıç, gilaburu suyu, Yahyalı elması,
Tomarza kabak çekirdeği, Uzun Yayla Çerkez Peyniri, patlıcan kurusu, İncesu’nun
kuru üzümleri, pekmezden yapılan kedi bacağı gibi ürünleri tanıtarak, bilgiler
verdi.
Program sonuna doğru günün menüsü Kayseri
Yağlaması, Bamya Çorbası ve Nevzine Tatlısı ile gilaburu suyu hazırlanırken,
Başkan Büyükkılıç, programda emeği geçen herkese teşekkür ederek, tüm
Kayserililerin Ramazan ayını tebrik etti.