Suyun yönetimi ve sevkiyatından sorumlu KASKİ Genel Müdürlüğü, kent genelinde her noktadan belirli aralıklarla numuneler alarak daha sağlıklı ve kaliteli içme suyuna erişim için 2023 yılında 8 bin 947 içme suyu numunesinde 127 bin 71 parametrenin analizini gerçekleştirdi. Ayrıca içme suyu tesislerinde yapılan klor ölçümlerine ek olarak şebekede 3 bin 979 serbest klor ölçümü yapıldı.
“KASKİ Suyu İçilebilen Sudur”
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, içme suyu temini noktasında örnek çalışmalara imza attığını belirterek, “KASKİ’mizin suyu içilebilen, kullanılabilen sudur. Bunu her şehirde göremezsiniz. Bu bakımdan çok şanslıyız” dedi.
KASKİ'nin akredite laboratuvarları ile hem ülke bazında hem de uluslararası alanda temiz ve güvenilir suyun güvencesi konumunda olduğunun altını çizen Başkan Büyükkılıç, şunları kaydetti:
“İçme Suyu, Atık Su, Havuz Suyu, Sulama Suyu, Arıtma Çamuru ve Toprak matrikslerinin analizlerinin yapıldığı KASKİ Su Analizleri Laboratuvarları’nda temiz ve sürdürülebilir içme suyuna erişim için önemli çalışmalara imza attık. Bilindiği üzere KASKİ’miz içme suyu ve atık su laboratuvarları, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından ‘Akreditasyon Belgesi’ne sahip. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen ‘Çevre Analizleri Yeterlik Belgesi’ni de bünyesinde bulunduruyor. İşte bu yüzden İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’te yer alan parametrelerin analizi titizlikle yapılarak içme suyu, insan sağlığına uygunluğu teyit edilerek şebekeye veriyor. Kentimiz bu anlamda çok şanslı olup bahsi geçen yönetmelik kriterlerini tamamen sağlamaktadır. Kayseri genelinde içme suyunun tamamını yer altından alarak herhangi bir arıtmaya tabi tutmadan doğrudan halkımızın kullanıma sunuyoruz. Vatandaşlarımız sürekli kontrol altında şebekeye verilen sağlıklı ve güvenilir içme suyunu gönül rahatlığı ile tüketebilirler.”