Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valiliği ve Kocasinan Belediyesi iş birliği ile yapımı tamamlanan Kayseri Kuşçu Su Sporları Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Başkan Büyükkılıç burada yaptığı konuşmada, “Yaptığımız çalışmalar ile adeta Kayseri’mizi, merkezi ile taşrası ile sporun merkezi haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Kocasinan Kuşçu’da gerçekleşen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Vali Gökmen Çiçek, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, il protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve sporcular ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda tesisin açılışı, dualar eşliğinde kurdele kesimi ile gerçekleşti.

“Kayseri’nin, Dünyada Sayılı Spor Şehri Haline Gelmesi İçin Gayretlerimizi Hep Beraber Sürdürüyoruz”

Tören programı sunucusunun, ‘gönlünü de ömrünü de bu şehre adayan başkan’ diye ifade ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Aces 2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri’de, bu ünvana yakışan böylesine önemli ve anlamlı su sporlarına yönelik yapılan çalışmadan ötürü Vali Gökmen Çiçek ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ile emeği geçenleri tebrik ederek, onlara teşekkür etti.

Kuşçu’yu geliştirmek, yolları ile yeşil alanları ile bölgeyi canlandırmak için hep beraber çalıştıklarını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Sağ olasınız. İyi ki varsınız. Kayseri, ticaret ve sanayi kentidir diyoruz. Doğrudur. Ama bunu yanında turizm şehridir diyoruz. Bunun yanında sporun merkezi olmaya devam ediyor. Dünyada sayılı spor şehri haline gelmesi için gayretlerimizi hep beraber sürdürüyoruz. Kocasinan’ımız, Melikgazi’miz, Talas’ımız ya da diğer ilçelerimiz. Aces 2024 ünvanını aldık, inşallah bunu da geliştiriyor, devam ettiriyoruz. Gerek Erciyes Kayak Merkezi’mizle gerek su sporları ile gerekse burada yarı olimpik yaptığımız çalışmalar ile adeta Kayseri’mizi merkezi ile taşrası ile sporun merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Şöyle bana rakamlar verdiler, inanın ben de şaşırdım. Spor A.Ş.’nin imkânlarından istifade eden 2019’dan bu yana tam 3 milyonun üzerinde Kayserili hemşehrilerimiz olmuş. Mutlaka Kayseri’deki yapılan bu faaliyetlerde yer almış. Bunlar bizim için sevindirici” dedi.

ErVa sporla ilgili Vali Gökmen Çiçek’e teşekkür eden Büyükkılıç, Kayseri’den olimpiyatlara sporcu çıkarma gayretinde olduklarını ifade etti. Atlı spor kulübü Kayseri tesisleri, Erciyes Kayak Merkezi, Yüksek irtifa Spor Merkezi’nin sporculara hizmet verdiğini dile getiren Başkan Büyükkılıç, tesislerin antrenörler tarafından beğeni ve övgü ile karşılandığını sözlerine ekledi. Büyükkılıç, Kayseri’deki Yamula bölgesinden eşsiz değerdeki milyon yıllık fosillerin de çıktığına işaret ederek her konuda faaliyetler yapıldığını ifade etti. Türkiye’deki en büyük ve kapsamlı millet bahçelerinden Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin de ziyaretçilerle dolup taştığını kaydeden Büyükkılıç, hobi bahçe hizmeti de verdiklerini paylaştı. Başkan Büyükkılıç Kayseri’nin huzur şehri olduğunun altını çizerek, hayata geçen tesiste emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

“Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimiz Hiç Durmadan Çalışıyorlar”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise Kayseri’de muhteşem işler yapıldığını ve şimdi de su sporları anlamında bir tesisin hayata geçtiğini belirtti. Kayseri’deki spor ve turizm faaliyetlerinden bahseden Vali Çiçek, “Su sporlarında asıl merkez açılıyor ve Kayseri su sporlarında bambaşka bir noktaya gidiyor. Kayseri’de gerçekten güzel işler oluyor. Her alanda güzel şeyler yapılıyor. Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz hiç durmadan çalışıyorlar. Bakın millet bahçesi, gök bilim merkezi Hızır İlyas’a yapılan inanılmaz bir meydan, atçılık spor okulu, burada yapılan işler muhteşem işler. Biz arkanızdayız. Biz sizden artık hizmet ettiğiniz gibi tanıtmanızı da istiyoruz. Bu şehrin sosyal hayatına büyük katkı sunacaksınız” diyerek Büyükşehir Belediyesi ile Kocasinan Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kocasinan’da 41 Tane Tesise Ek Olarak 42’nci Tesis

Belediye ve belediye başkanlığının, insan hayatında yapmış olduğu faaliyetlerle 7’den 70’e herkesin ilgisi içerisindeki bir alan olduğunu dile getiren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da rutin belediyeciliğin ötesinde sıra dışı işlerle Kayseri’ye neler katılabilir, daha iyi neler yapılabilir gibi kaygıları taşıdıklarını kaydetti. Bu kapsamda da çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’da 41 tane tesise ek olarak 42’nci tesis olan su sporları merkezi gibi yatırımların yanında Kuşçu çevresinde bugüne kadar Vali Gökmen Çiçek’in de öncülüğünde milyonun üzerinde ağaç dikildiğini sözlerine ekledi. Çolakbayrakdar, bu noktada destek veren Vali Çiçek’e, Büyükşehir Belediyesi ile Başkan Büyükkılıç’a, Orman Bölge Müdürlüğü’ne diğer kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.

Kabakcı’dan Vali ve Belediye Başkanlarına Teşekkür

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ise spor şehri olan Kayseri’nin, kış sporlarının yanında Kayseri’nin denizi olarak ifade edilen Yamula Barajı’ndaki açılışı yapılan söz konusu tesis ile kano, kürek, optimist ve tüm branşlarda su sporlarının gerçekleştirileceği bir kent olacağını belirtti. Kabakcı, bu branşlarda olimpiyat sporcuları yetiştireceklerini ifade ederek, sporun ve sporcunun her zaman yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Vali Gökmen Çiçek’e teşekkür etti.

Törenin ardından pilav dağıtımı ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün su sporları gösterileri gerçekleştirildi.