Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti 2021 Ödüllü Medya Yarışması ve Süleyman Çetinsaya Medya Ödülleri programına katıldı. Büyükkılıç, “Şehrimizin çok daha güçlü, çok daha gelişmiş ve tüm dünyaya tanıtılması için siz basın mensupları ile el ele gönül gönüle çalışmalarımız sürecektir” dedi.

 Erciyes Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Kayseri Gazeteciler Cemiyeti 2021 Ödüllü Medya Yarışması ve Süleyman Çetinsaya Medya Ödülleri programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada, Kayseri’nin değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan, 1,5 milyon nüfuslu, 5 üniversitesi, 3 organize sanayisi, 1 serbest bölgesi ile ticaretin ve endüstrinin merkezi olduğunu ifade etti.

Objektif ve tarafsız basına dikkat çekten Büyükkılıç, “Basınımızın, meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme görevini objektif, tarafsız bir şekilde demokrasimize katkı vererek yerine getirmeye devam edeceğine inanıyoruz. Demokratik ve şeffaf toplumun olmazsa olmazı olan basınımız vatandaşın gözü, kulağı, sesi olmaya devam edecektir. İlkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde kamuoyunun haber alma hakkına katkıyı sürdürdüğünü paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

“BASINIMIZIN GÜCÜ, BİZİM GÜCÜMÜZDÜR”

Başkan Büyükkılıç, birlik ve beraberlik mesajı vererek, şöyle konuştu:

“Gazetecilik mesleğinin bugünkü konumuna gelene kadar zorlu aşamalardan geçtiği bilinmektedir. Birliğimiz, beraberliğimiz bereketimizdir. Basınımızın gücü, bizim gücümüzdür, halkın gücüdür, şehrimizin gücüdür, ülkemizin gücüdür. Kentimizde ne kadar güçlü basınımız olursa, bizler de bir o kadar güçlü oluruz. Basınımız ne kadar güçlü olursa, kadim kentimizde tarihimizi, sanayimizi, ticaretimizi ve gastronomimizi dünyaya duyurma fırsatımız olur. Ayrıca gazetecilerimizin, son dönemdeki sosyal medyalarda oluşan dezenformasyondan uzak bir şekilde, dijital medya mecralarının da gazetecilik adına sunduğu imkânlar doğrultusunda meslek ilkeleri ve basın ahlakından taviz vermeden mesleklerini yerine getirmeleri de hayati önemde olduğu hepimiz tarafından bilinmektedir.”

Basın dünyasında çalışan ve emek veren gazetecilerin yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta, zaman zaman ise canını da tehlikeye atarak fedakârca ve özverili çalışmalar gerçekleştirdiğini vurgulayan Büyükkılıç, “Ülkemizde ve şehrimizde önemli bir görev üstlenen basın mensuplarımızın vatanımıza, ay yıldızlı Türk bayrağımıza, dinimize, vatanımıza, milletimize bağlı olmaya ve bu değerleri her zaman el üstünde tutmaya devam edeceğinden şüphemiz yoktur” dedi.

GENÇ GAZETECİ ADAYLARINA SESLENDİ

Başkan Büyükkılıç, genç gazeteci adaylarına da seslenerek, "Ayrıca iletişim fakültelerinde lisans eğitimlerini sürdüren genç gazeteci adaylarının fakültede aldıkları teorik eğitimi profesyonel hayata taşıyacaklarına, kendilerini keşfedeceklerine de hiç kuşkumuz yoktur, buradan gazeteci adaylarımıza ve öğrencilerimize de selam ve sevgilerimizi gönderiyor, başarıların devamını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Basın ile el ele gönül gönüle çalışacaklarının altını çizen Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehrimizin çok daha güçlü, çok daha gelişmiş ve tüm dünyaya tanıtılması için siz basın mensupları ile el ele gönül gönüle çalışmalarımız sürecektir. Bu kapsamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak, eski Kayseri Mahallesi’ndeki bir konağımızı Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla Gazeteciler Cemiyeti’mize ‘Basın Müzesi’ olmak üzere tahsis ettik. Bu müzede, matbaa makineleri, eski fotoğraf makineleri ve daktilo gibi Kayseri basınının 110 yıllık tarihiyle ilgili veriler olacak. Cemiyetimizin bu konuda çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarından merhum Veli Altınkaya’nın adını yaşatacak olan ve basın tarihine ışık tutacak basın müzesini bizler de sabırsızlıkla bekliyoruz. Modern bir şekilde dizayn edileceğini paylaşmak istiyorum. Bu vesileyle duayen gazeteci Veli Altınkaya başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm basın emekçilerine Allah’tan rahmet diliyor, sevenlerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum.”

Başkan Büyükkılıç, Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel olarak düzenlediği 7 dalda 60’a yakın eserin katıldığı Kayseri Gazeteciler Cemiyeti 2021 Ödüllü Medya yarışmasında dereceye girenleri ve Süleyman Çetinsaya Medya Ödülleri’ne hak kazananları tebrik ederek, “Yöneticisinden çalışanına, muhabir ve kameramanından, editörüne kadar tüm basın camiasına tarafsız, güvenilir, objektif ve ilkeli faaliyetlerinden dolayı teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından ödül alan gazetecilere ödülleri verilerek, hatıra fotoğrafı çektirildi.