Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Talas ilçesi Mevlana Mahallesi’nde 10 milyon TL maliyet ile yapımına başlanılan 1700 metre uzunluğundaki yağmur suyu hattı imalatının tamamlandığını belirtti. Başkan Büyükkılıç, “İnşallah bundan sonra bölgede yoğun yağışlar sonrasında istenmeyen görüntüler yaşanmayacak” dedi.

Kayseri’nin tamamında Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ile güçlü altyapı yatırımlarına imza atan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kış aylarının yaklaşması ile aşırı yağışlarda oluşabilecek su birikintileri, sel ve su baskınları riskine karşı muhtelif bölgelerde yağmur suyu rehabilitasyon faaliyetlerini titizlikle sürdürüyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yağmur suyu uzaklaştırma faaliyetleri kapsamında kent genelinde ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni hatlar imal ettiklerini belirterek, “Amacımız vatandaşlarımızın aşırı yağışlarda karşılaşabileceği olumsuzları bertaraf etmek” dedi.

Bu kapsamda yağmur suyu hatlarını kanalizasyon hatlarından ayırarak ve yeni hatlar imal ederek hem yaşanabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmak, hem de yağmur sularını değerlendirmek için bu tür projelere son derece önem verdiklerini söyleyen Başkan Büyükkılıç şunları kaydetti:

Talas ilçemiz sürekli büyüyen ve gelişen bir yer. Bu yüzden güçlü ve sorunsuz bir altyapı hedefi ile sürekli olarak mevcut hatlarımızı revize ediyoruz. Eksikliğini hissettiğimiz projeleri ise hızlı bir şekilde hayata geçirerek vatandaşlarımızın refahı için gayret gösteriyoruz. Mevlana Mahallemizin bazı noktalarında zaman zaman aşırı yağışlardan kaynaklı istenmeyen görüntüler ortaya çıkabiliyordu. Bu kapsamda KASKİ’miz tarafından projelendirilerek, Büyükşehir Belediyemiz tarafından bir süre önce yapımına başlanılan 10 milyon TL’lik 1700 metre uzunluğundaki Talas Mevlana yağmur suyu hattı imalatı çalışmalarımız sona erdi. İş kapsamında Umut ve Mehmet Timuçin Caddelerinin kesiştiği noktada tramvay hattından dolayı yatay sondaj metodunun kullanması ile bir yandan projenin teknik açıdan daha sağlıklı ilerlemesi diğer yandan yoğun trafiğin aksamaması sağlanmış oldu. Ekiplerimiz işin bir an önce tamamlanması için gerçekten büyük bir özveri ile çalıştılar. Bundan sonra söz konusu bölgede sıkıntıların yaşanmayacağını öngörüyoruz. Talas’ımıza hayırlı uğurlu olsun.”