Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, profesyonel, amatör fark etmeksizin sanatla ilgilenen tüm sanatseverlerin içindeki cevheri ortaya çıkaran Büyük Şehir Sanat Galerisi’nde Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi’nin açılış törenine katıldı.

Kültür sanat alanında yaptığı yatırımlarla sanatın gelişimi ve sanatçının desteklenmesine özel önem veren Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin, amatör, profesyonel sanatla ilgilenen tüm vatandaşların eserlerini tamamen ücretsiz şekilde tanıtım ve organizasyon planlaması yaparak sergiye taşıyan Büyük Şehir Sanat Galerisi, sanatseverlerin içindeki cevheri ortaya çıkarmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Büyük Şehir Sanat Galerisi, 1990 yılına kadar çevrilmiş olan nostaljik Yeşilçam filmlerinden seçilen 150 adet orijinal film afişinin yer aldığı Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi’ni beğeniye sundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde hizmet veren Büyükşehir Sanat Galerisi’nde, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı Gürcan Senem’in koleksiyonunda bulunan eserlerden oluşan Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde hizmet veren Büyükşehir Sanat Galerisi’nde gerçekleşen sergi açılışına Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman ve Serdar Öztürk, daire başkanları, müdürler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Büyükkılıç, Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı Gürcan Senem’i her şeyden önce iyi bir koleksiyoner olarak bildiğini ve ürünler ortaya çıkardığını ifade ederek, “Ben seni tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Hobi önemli bir olay, bu konularda veya başka konularda bir hobi sahibi olmak, o anlayış içerisinde de üretmek” dedi.

Büyükkılıç, Alzaymır Konusunda Hobilerin Önemine Değindi

Başkan Büyükkılıç konuşmasında, alzaymır konusunda hobilerin önemine değinerek şunları paylaştı:

“Bugün bir hayırlı işe imza attık. Onu da buradan müsaadenizle paylaşmak istiyorum. Alzheimer Merkezi ile ilgili, benim büyüğüm, değerli ağabeyim, emekli öğretmen aynı zamanda iş adamıydı. Kendisinin yüzde yüz katkısı ile yapılacak olan bir Alzheimer Merkezi. Alzaymır vakalarının yaş grubu olarak aşağılara doğru indiğini hep değişik toplantılarda bir nöroloji uzmanı olarak paylaşıyorum. Bugün bir nörolog dostumuzla konuştuğumuzda 48 yaşında bir alzaymırlı vakadan söz etti. Aklımıza alzaymır denilince 90 yaş gelir, 80 yaş gelir. Ama 48’e. Bu dijital bağımlılık dediğimiz olay artık herkes için önem arz etmeye başladı. Dolayısıyla da her güzelin bir kusuru olur bağlamında dijital bağımlılığın da beyin fonksiyonlarını bir bakıma olumsuz yönde etkilediği, faydasının yanında böyle bir olumsuz katkısının olduğunu da hatırlatmak isterim. O açıdan bu tür sıkıntıları geciktirme ya da en az bu hastalıklara ulaşma, bulaşma bağlamında hobiler çok önemli. Kimileri bulmaca çözer, kimiler Kur’an ezberler. Kimileri yabancı dil çeşitliliğini arttırır. Kimileri değişik kitaplar okur. Kimileri değişik alanlarda sanatsal yönlerini, el becerilerini ya da zihinsel becerilerini ön plana çıkarır. Bu bir hobidir. Kafa yormak. Kur’anî tabirle de ‘iş değişikliği ile dinlenin’ diyor ya.  İş değişikliği önemlidir. Atalet yok. Atalet, rehavet dolayısıyla bu tür sıkıntıları oluşturuyor. Yaşam tarzımızın kalitesini düşürüyor. O açıdan ben seni tebrik ediyorum. Bu çeşitliliğin bir zenginlik olduğunu dolayısıyla bizim de nostaljik olarak gençlik yıllarımızı anımsatan, bu günleri hatırlatan bir yaklaşım içerisinde herhalde ürünler göreceğiz.”

Başkan Büyükkılıç, Büyük Şehir Sanat Galerisi’nin Kayseri’ye kazandırıldığını belirterek, “Millet Bahçesi her yaş grubunun kendisine mutlaka bir alan bulacağını, ‘iyi ki buraya gelmişim’ diyeceğini hissettiren bir proje. Sanat galerisi de bunlardan birisi. Kayseri’mizde bir bakıma böyle bir eksiklikten söz ediliyordu” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ne kazandırılmak üzere yapım çalışmalarında büyük ilerleme kaydedilen projelerden de söz eden Büyükkılıç, “Halk kütüphanesi mantığı içerisinde 6 bin 400 metrekare büyüklüğünde günün koşullarına uygun, Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın da destekleriyle Kayseri’mizin gerçekten modern, çağdaş, donanımlı bir proje. Çalışma tamamlanma oranında yüzde 95’lerdeyiz, inşallah yakında zamanda hayata geçireceğiz. Hemen onun yanında Mimar Sinan Kent Müzesi, orası da yine önemli bir proje. O da hızla ilerliyor. Onun yanın da midelere hitap eden Mutfak Sanatları Merkezi, Kayseri’mizde önemli bir projeye imza atmış olacağız. Malumunuz Kayseri kreatif şehirler olarak UNESCO’nun gastronomi alanında listesine girmiş bir şehir. Bunu kalıcı kılma adına içerisinde atölyeleriyle, yeme içme mekânlarıyla, üretme mekânlarıyla hem özel günlerinizde rahatlıkla oradan yararlanabileceğiniz önemli bir proje. Bütün bu projeler de tamamlanınca millet bahçesi gerçekten herkesin kendisine özgü bir alan bulduğu yer olarak hayata geçmiş olacak. Emeği geçenlere, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a minnet duyuyor, teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Cıngı: “Millet Bahçesi Şehirde Çok Ciddi Fark Yaratan Önemli Bir Yatırım Oldu”

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı da millet bahçesinin toplum hayatını birebir etkileyen ve şehirde çok ciddi fark yaratan önemli bir yatırım olduğuna dikkat çekerek, “İçinde bulunduğumuz bu güzel millet bahçesi Büyükşehir Belediyemizin sosyokültürel manada yapmış olduğu katkıları hepimiz yakinen takip ediyoruz. Bütün emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şehrimizde Büyükşehir Belediyesi’nin aktiviteleriyle canlanıyoruz, neşeleniyoruz, keyifli anlar yaşıyoruz. Özellikle de millet bahçesi hakikaten toplum hayatını birebir etkileyen ve şehirde çok ciddi fark yaratan önemli bir yatırım oldu. Büyükşehir Belediyemizin burada çok güzel eserleri var. Sıradan bir günde dahi on binlerce insanın burada keyifli zaman geçirdiğine şahit oluyoruz. O yüzden Büyükşehir Belediyemize ve başkanımıza gayretlerinde, bu güzel eserlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Açılışı yapılan serginin de çok manalı olduğunu dile getiren Milletvekili Cıngı, serginin ‘Kayseri’de sosyokültürel faaliyet yok, sanat yok’ diyenlere bir cevap niteliğinde olduğunu ifade ederek, Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı Gürcan Senem’e şahsi koleksiyonunu açtığı için teşekkür etti.

Büyükkılıç’tan TRT Sanatçıları Şehir Konserleri ve Kayseri Gastronomi Günlerine Davet

Başkan Büyükkılıç, TRT Sanatçıları Şehir Konserleri’nin Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde 5 Eylül Perşembe saat 21.00’de gerçekleşeceğini hatırlatarak, “TRT ile iş birliği halinde Türk Halk ve Türk Sanat Müziğinde TRT’mizin sanatçıları Kayseri’mizin güzel insanlarıyla birlikte olacak. Büyük etkinlik alanında hayata geçireceğiz. Ayrıca Gastronomi Günleri’miz var. Ekim ayında da Gastronomi Günlerimiz olacak. Yani mutlaka burayı zenginleştirecek projelerle yola devam diyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Büyükkılıç, serginin açılış kurdelesini keserek, sergiyi ilgiyle gezdi ve Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı Gürcan Senem’den afişler hakkında bilgi aldı.

Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı Gürcan Senem’in koleksiyonunda bulunan eserlerden oluşan sergide, Kemal Sunal’dan Münir Özkul'a, Adile Naşit'ten Şener Şen’e, Tarık Akan'dan, Fatma Girik ve Hülya Koçyiğit’e, Cüneyt Arkın'dan, Ayşen Gruda'ya, Türkan Şoray'dan Sadri Alışık'a ve Kadir İnanır'a birçok film yıldızının afişleri yer alıyor.

Sergide, Yeşilçam’a damga vuran ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’, ‘Çiçek Abbas’, ‘Sultan’, ‘Köyden İndim Şehire’, ‘Gülen Gözler’ gibi birbirinden güzel ve ünlü film afişleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.