Başkan Büyükkılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümünü Cumhuriyet Meydanı’nda Kayserililerle birlikte heyecanla, gururla ve coşkuyla kutladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz bir zaferle taçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci Yıl Dönümü Kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı.

30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde zaferle sonuçlanan ve Kurtuluş Savaşı'nı kahramanlıkla taçlandıran Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de heyecanla ve coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Kadircan Kottaş, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, milletvekilleri, kaymakamlar, yargı mensupları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, rektörler ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan törende Kayseri Valiliği ve Garnizon Komutanlığı çelenk sunumlarının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk anıtına Büyükşehir Belediyesi çelengini sundu.

Şanlı Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesi ve çelenk sunumunun ardından Valilik makamında tebrikat kabul töreni yapıldı.

Başkan Büyükkılıç, daha sonra meydanda araç üzerinde Vali Çiçek, Garnizon Komutanı Kottaş ile birlikte halkı selamladı.

Kutlamalar kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. Halk oyunları gösterileri ilgiyle izlenirken, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile öğrencilerin şiir okumasının ardından kortej geçişi yapıldı.

Tören sonunda Başkan Büyükkılıç’a vatandaşların ve gençlerin ilgisi yoğun olurken, Büyükkılıç, Kayserililerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, Kayseri’mizde büyük bir coşku, gurur ve heyecanla kutladık. Bu anlamlı günde, vatanımızın birliği ve dirliği için canlarını feda eden kahramanlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.