Büyükşehir’in yaklaşık 30 milyon TL maliyeti olan içme suyu yatırımı yaptığı Bayramhacı Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, “Burası turizm bölgesi, 16 kilometrelik su hattımız ile 3 mahallemizin su problemini gidermiş olduk” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından 16 kilometrelik 3 mahallenin su ihtiyacını giderecek olan ve 28 milyon 417 bin TL’lik içme suyu yatırımının yapıldığı Bayramhacı Mahallesi’nde muhtar ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Mahalle sakinleri ve muhtarlar, Başkan Büyükkılıç’a yapılan bu yatırımdan dolayı teşekkürlerini iletti.

Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, geleceğe yönelik güçlü yatırımlarla Kayseri’nin daha da sağlam altyapıya kavuşması için ihtiyaç önceliğine göre belirlediği projeler ile altyapıyı daha modern hale getirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda KASKİ, Kocasinan ilçesi Bayramhacı Mahallesi’nin özellikle yaz aylarında nüfus artışından kaynaklı içme suyu ihtiyacını karşılamak için 28 milyon 417 bin TL maliyet ile toplam 16 bin 100 metre 225’lik O-PVC borular ile içme suyu isale hattı imalatı gerçekleştirdi.

Mahalle Sakinleri Başkan Büyükkılıç’ı Bağrına Bastı

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Bayramhacı Mahallesi’ni ziyaret ederek, mahalle sakinleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Mahalle sakinleri, sıcak ve samimi bir şekilde karşıladıkları Başkan Büyükkılıç’ı adeta bağrına bastı.

Bölge sakinlerinin yaz kış demeden yeterli miktarda kaliteli ve sağlıklı içme suyuna kavuşacağı projenin son durumu hakkında bilgiler alan, yapılan projeyi kâğıt üzerinde inceleyen Başkan Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, “Bizi bağrına basan, özelde Bayramhacı mahallemizin, yanı başında Kaş ve Himmetdede’mizin kıymetli muhtarı da burada. Avanos’a yakınlığımız nedeniyle o bölgeden de güzel insanlar burada” dedi.

“Suyun Hacmini Arttırdık, Kazandık, Hep Beraber Paylaştık”

Büyükkılıç, bölgenin bir mahalle olmaktan öte Kızılırmak’ın kenarında bir cazibe merkezi ve aynı zamanda üreten bir merkez olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçen sene geldiğimiz burada mahalle halkımızın önemli bir talebi vardı. KASKİ’mize talimatı verdik, Himmetdede ve Kaş’ımızın da güzel insanları bizlere destek oldu, oraya ilave kuyular koymak suretiyle suyun hacmini arttırdık, kazandık, hep beraber paylaştık. Buranın güzel insanları dayanıştılar, gurbetçisi de çok, onlarla karşılaşıyoruz, kadirşinaslık gösteriyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşları olarak sizlere hizmet etmeye, layık olmaya çalışıyoruz.”

“3 Mahallemizin Su Problemini Gidermiş Olduk”

Bu proje ile birlikte 3 mahallenin su ihtiyacının giderildiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “16 kilometrelik su hattımız ile 3 mahallemizin su problemini gidermiş olduk. Burası turizm bölgesi, o açıdan turizm tesislerine de gerekli su imkânlarının sağlanması gerekiyordu. Yaklaşık 30 milyon maliyeti, rakamın hiç önemi yok, Sayın Cumhurbaşkanımızın deyimi ile ‘suyun olmadığı yerde hayat, medeniyet yok’ diyor, neye mal olursa olsun suyu getirmemiz gerekir” diye konuştu.

Bayramhacı Mahalle Muhtarı Halil Kurukafa ise söz konusu hizmetlerde, Başkan Büyükkılıç ve bütün emeği geçenlere yönelik olarak, ‘Allah razı olsun’ diyerek kendisi ve mahalleli adına teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından, dualar edilerek, yapılan hizmetlerin hayırlı, uğurlu olması temenni edildi. Başkan Büyükkılıç’a Bayramhacı Mahallesi ziyaretinde KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan da eşlik etti.