Başkan Büyükkılıç, Ahi Evran Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi’nin yenilenme projesinin bir buçuk ay sonra tamamlanacağını söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ahiliğin temellerinin atıldığı Kayseri’de Ahi Evran Yılı kapsamında, Ahilik Kültürü’ne her zamankinden daha çok sahip çıkmak için Erciyes Üniversitesi’nde kapsamlı bir toplantıya katıldı.

Başkan Büyükkılıç, 2021 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Ahi Evran Yılı” olarak ilan edilmesi ile birlikte 2021 yılı içerisinde yapılacak etkinlikleri planlamak ve daha da verimli bir etkinlik takvimi hazırlamak için Erciyes Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya Büyükkılıç’ın yanı sıra Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, Kayseri Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Genel Sekreter Hüseyin Beyhan ve Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ile ilgililer katıldı.

Büyükkılıç, Ahi Evran’ın öğretileriyle, ticareti ve esnaflığıyla şekillenen, Ahilik Kültürü ve bu kültürün etik değerleriyle yoğrulan Kayseri’nin, Ahi Evran’ı yaşayan ve yaşatan önemli bir şehir olduğunu belirterek, bu önemli değerleri gelecek nesillere aktarmaya devam edeceklerini vurguladı.

“ÜZERİMİZE NE DÜŞERSE YAPMA YÖNÜNDE İRADE GÖSTERİRİZ”

Üniversite ve kurumlar arası yapılan işbirliğinin önem arz ettiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Değerli rektörümüze, kıymetli hocalarımıza, değerli başkanlarımıza, burada sevgiler saygılar sunuyorum. Böyle önemli ve anlamlı bir çalışmanın üniversite ve diğer kurumlarla işbirliği halinde yapılıyor olması da bizim için önem arz ediyor. Baktım burada yapılan çalışma taslağına her birisi değerli bir anlayış içerisinde yapılacak bir çalışma. Bu manada biz de Büyükşehir Belediyesi olarak gereğini yaparız, ilçe belediyelerimiz zaten gereğini yaparlar. Üzerimize ne düşerse yapma yönünde irade göstereceğimizi paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

AHİ EVRAN MÜZESİ YENİLENİYOR

Kayseri’de esnaflığı ve sanatkârlığı yaşatmak adına Melikgazi ilçesi Tacettin Veli Mahallesi’nde bulunan Ahi Evran Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi’nin yenilenme projesinin bir buçuk ay sonra tamamlanmasını umut ettiklerini söyleyen Büyükkılıç, “Ahi Evran Müzesi diye bilinen müzemizi de günün koşullarına uygun, önemli bir merkez haline getirme yönünde yaptığımız çalışmada herhalde bir buçuk ay civarında biter diye umuyorum. Onun da bu dönemde açılışını yapmış oluruz. İsim verilmesi gereken yerler zaten verildi. Önemli olan gündemde tutarak, insanların kafasında felsefesinin yer etmesini sağlayarak, bu doğrultuda nesiller yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.

Toplantıda Ahi Evran’ın her yönüyle, detaylarıyla, felsefesi ve diğer boyutlarıyla değerlendirmeler yapıldığını belirten Büyükkılıç, “İnşallah 2021’in de Ahi Evran Yılı olmasındaki Kayseri boyutunda üniversitemizle işbirliği halinde çalışmalarımız yapmak bizim boynumuzun borcu” dedi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Çalış da Belediye ve Oda Başkanları’nın katılımıyla bu yıl gerçekleştirilecek etkinlikleri ele aldıkları bir istişare toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Toplantıda, belediye ve oda başkanlarının önerileri ve görüşleri de alındı.