Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ile birlikte Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen deprem tatbikatına katılarak, gerekli uygulamaların bilinçli bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Büyükkılıç, öğrencilerin okulun çevre düzenlemesi için taleplerine, yerine getirilmek üzere anında talimat verdi.

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi’nde Kayseri Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, AFAD, UMKE ve emniyet birimlerinin katıldığı deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Öğretmen ve öğrencilere temel afet bilinci eğitimi verilirken, tatbikatta öğrencilere deprem anında ve deprem sonrası tahliye sırasında ne yapılması gerektiği anlatıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Hekimlikte bir kural var. Önemli olan, koruyucu hekimlik bağlamında, öncesinde gerekli önlemleri alıp, hastalanmamaktır. Hastalandıktan sonra nerde duracağını bilemeyebiliriz. O açıdan bu tür felaketlerle Allah kimseyi terbiye etmesin ama olacağı olasılığını düşünerek gerekli önlemleri zamanında alır, bu felaketlerin şiddetini ya da olayın seyrini en azından en hafif seyredecek şekilde sağlayan önlemleri alırsak sonuçta kazanan biz oluruz” dedi.

“AŞILARINIZI İHMAL ETMEYİN”

Büyükkılıç, olay anında gerekli uygulamaların bilinçli bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Hem öğrencilerimiz hem diğer kesimlerdeki arkadaşlarımız, her birimiz bu bilinci oluşturursak sonuçta kazanan biz oluruz. Böyle bir uygulamanın yapılmasından dolayı, uygulayıcılara teşekkür ediyorum. İnşallah ihtiyaç duymayız diye de temennide bulunuyorum. Aşı konusunda da malumunuz yerli ve milli aşımızı tercih edelim. Kayseri kendi kendine yeten bir şehir, bir doktor ağabeyleri, arkadaşları, kardeşleri olarak diyoruz ki aşılarınızı ihmal etmeyin. Yeterince karbondioksit soluduk. Şu maskelerden inşallah hep beraber kademe kademe kurtulmaya çalışalım.”

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın da tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, “Eğitimin ne kadar faydalı olduğunu vurguluyoruz. Allah göstermesin ama ihtiyaç olursa depreme ve afete hazırlıklıyız” dedi.

GENÇLERİN TALEPLERİNE ANINDA TALİMAT VERDİ

Tatbikat sonunda gençlerle de sohbet eden ve isteklerinin olup olmadığını soran Büyükkılıç, öğrencilerin çevre düzenlemesi gibi taleplerine, yerine getirilmek üzere anında talimat verirken, gençler Başkan Büyükkılıç’a alkışlarla destek verdi.