Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Tomarza ilçesi Hacıpaşa Mahallesi’nde gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerinin yansıdığı ortamda, vatandaşların sofrasına oturdu. İçme suyu sorunu bulunan Hacıpaşa Mahallesi sakinlerine KASKİ’nin sondaj çalışmalarında mutlu sona ulaşıldığı müjdesini veren Başkan Büyükkılıç, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin olduğu yerde hizmet olur” dedi. Büyükkılıç, Hacıpaşa Mahallesi’nin içme suyu ihtiyacını karşılayacak sondaj çalışmasını da yerinde inceledi.

Gönül belediyeciliği kapsamında adeta koltuğunda oturmadan kentin adım atmadık noktasını bırakmayan Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin merkezinden kırsalına, beldesinden en küçük mahallesine kadar Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetinin gitmediği, vatandaşın hizmetkârı Büyükşehir’in gönlüne dokunmadığı, hiçbir vatandaş bırakmamak üzere hummalı çalışmalarını ve Kayserililerle buluşmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Büyükkılıç, Tomarza ilçesi Hacıpaşa Mahallesi’ni ziyaret ederek, mahalle sakinlerinin sofrasına oturdu. Başkan Büyükkılıç, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşliğin paylaşıldığı sofrada mahallenin su problemini çözme noktasında KASKİ’nin yürüttüğü sondaj çalışmalarında mutlu sona ulaşıldığının müjdesini mahalle sakinleri ile paylaştı.

Büyükkılıç’a Tomarza ilçesi Hacıpaşa Mahallesi ziyaretinde, Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Türkmen, AK Parti Tomarza İlçe Başkanı Erhan Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi Tomarza İlçe Başkanı Halil İbrahim Özcan, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Yavuz Çağan, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Duran Safrantı, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Nurettin Kocabay ile KCETAŞ Dağıtım Varlıkları ve Şebeke İşletme Direktörü Şevket Taş eşlik etti.

Mahalle sakinlerinin yemek ikramında bulunmasının ardından vatandaşlara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Gönül insanlarının yoğun olduğu, Develi’mizle Tomarza’mızın arasında, tarım açısından da önem arz eden Hacıpaşa Mahallemizdeyiz. Güzel insanlarına, başta değerli muhtarımız olmak üzere bizlere yapmış oldukları ev sahipliğinden dolayı özellikle teşekkür ediyoruz” dedi.

“Türk’ün Misafirperverliğinin, Müslümanın Cömertliğinin En Güzel Örneğini Sergileyen Bir Sofrada Kendimizi Bulduk”

Başkan Büyükkılıç, kendilerini Türk’ün misafirperverliğinin, Müslüman’ın cömertliğinin en güzel örneğini sergileyen bir sofrada bulduklarını ifade ederek, "Bu bereketli gönül sofrasına ekibimizle birlikte geldik. Tomarza’da yaptığımız ve yapacağımız çalışmaları paylaştık. Sonrasında bu bölgede yapılan su konusundaki çalışmayı yerinde incelemek için geldik ama Türk’ün misafirperverliğinin, Müslüman’ın cömertliğinin en güzel örneğini sergileyen bir sofrada kendimizi bulduk. Teşekkür ediyoruz. KASKİ ekibimize teşekkür ediyorum. Elektrik şirketimizin değerli direktörüne teşekkür ediyorum. Tabi ki genel sekreter yardımcımız, daire başkanlarımızla burada sizlere yapılacak hizmetlerle ilgili neler yapılabiliri hem konuşmak hem de yapılanları da yerinde görmek için bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

İçme suyu sorunu yaşayan mahalleli ile müjdeli haberi paylaşan Büyükkılıç, “Su konusunda bir sıkıntının olduğunu biliyoruz. Ekibimiz burada değişik sondaj çalışmaları yaptı, sonunda Mevla’m mahcup etmedi suya ulaşıldı. 5 kilometre uzakta olmasına rağmen maliyetini düşünmeden liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her zamanki bizlere talimatları doğrultusunda suyun olmadığı yerde medeniyet olmaz. Su olmazsa olmazımız. O açıdan bu konuda her türlü fedakârlığı yaparak işin mali boyutuna bakmadan ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesiyle, bir kişi de olsa onların ihtiyacını karşılamak amacıyla biz mutlaka bu hizmetleri yerine getirmeliyiz. Ekibimiz fedakârca çalıştı. Gerekli su konusunda, inşallah en kısa zamanda da buraya taşımasını yapıp hizmete sunacağız” ifadelerini kullandı.

“Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Olduğu Yerde Hizmet Olur”

Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin olduğu yerde hizmet olacağını vurgulayarak şunları dile getirdi:

“Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin olduğu yerde hizmet olur. Kayseri Büyükşehir Belediyesi sizlerin dostu, samimi olarak probleminizi problem edinen, sahiplenen ve onu çözme yönünde irade gösteren bir yaklaşım. Geçtiğimiz 5 yıl sürecinde takdir edersiniz taşraya en çok yatırım yapılan bir dönem yaşadık. Yeter mi, yetmez. Çünkü eksikler bitmiyor, ihtiyaçlar bitmiyor. Bunlar da çok doğaldır. Asfalt çalışması da parke çalışması da park bahçe ile ilgili çalışma da okullarımızın ihtiyaçları da camilerimizin ihtiyaçları da ya da oturma alanları, ya da piknik alanları her ne ihtiyaç varsa, altyapıyla ilgili ya da elektrikle ilgili mutlaka Kayseri Büyükşehir Belediyesi dokunur ve üzerine düşeni de yapar.”

“Çok Şükür Gücümüz de Var, İmkânımız da Var Ama En Önemlisi Samimi Bir Kadromuz Var”

Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri gerçekleştirecek gücü, imkânı ve kadrosu bulunduğunu ifade ederek, “Çok şükür gücümüz de var, imkânımız da var ama en önemlisi samimi bir kadromuz var. Ben emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Teşrif eden başkanlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum” dedi, samimiyeti ve ilgisi nedeniyle mahalleliye teşekkür etti.

Büyükkılıç, Mahallenin Öncelikli İhtiyacının Su Olduğunu Paylaştı, Bu Konuda Gayret Göstereceklerini Belirtti

Başkan Büyükkılıç, Hacıpaşa Mahallesi’nin öncelikli ihtiyaçlarından olan içme suyunu temin etme noktasında gayret göstereceklerini dile getirerek, bu noktada KASKİ, diğer birimler ve daire başkanlıkları ile bölgeye geldiklerinin altını çizdi.

“Büyükkılıç, Kız Çocuğuna Tablet Hediye Etti, Talepleri Dinledi, Yerine Getirileceğini Söyledi”

Mahalle sakinlerinden olan ve konuklara içecek ikramında bulunan, bal ikram ederek hizmet eden bir kız çocuğuna ise tablet hediye eden Büyükkılıç, mahallelinin taleplerini dinleyerek, isteklerin yerine getirileceğini ifade etti.

Başkan Büyükkılıç, Hacıpaşa Mahallesi’nin İçme Suyu İhtiyacını Karşılayacak Sondaj Çalışmasını İnceledi

Daha sonra, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hacıpaşa Mahallesi’ne 5 kilometre mesafede bulunan ve mahallenin su ihtiyacını karşılayacak olan KASKİ ekiplerinin yürüttüğü içme suyu sondaj çalışmalarını yerinde inceledi.

Çalışmalarda mutlu sona ulaşılan sondaj kuyusu başında açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Cenab-ı Allah’a şükürler olsun Hacıpaşa köyümüzün güzel insanlarının su ihtiyacını burada kurmuş bulunuyoruz. 8-10 litre civarında olan bu su debisi ihtiyacımızı fazlasıyla karşılayacak durumda. 5 kilometre mesafede köyümüze inşallah 1 ay içerisinde mesafeyi aşıp köyümüzü su ile buluşturacağız” dedi.

Büyükkılıç, emeği geçen KASKİ ekibine teşekkür ederek, çalışmanın Hacıpaşa Mahallesi’ne hayırlı, uğurlu olmasını diledi.