Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'ye yeni yeşil alanlar ve ormanlık alan kazandırmak için harekete geçti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'ye yeni yeşil alanlar ve ormanlık alan kazandırmak için harekete geçti. Şehir Mezarlığı'nın üzerindeki tepeleri ağaçlandırma kararı alan Başkan Çelik, Selçuklu Mahallesi'nde inşaat atıklarının bulunduğu alanı da Hobi Bahçesi'ne dönüştürerek yeşillendireceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in aldığı kararla Kayseri yeni bir kent ormanına daha kavuşacak. Başkan Çelik Şehir Mezarlığı'nın üzerindeki alanlarda incelemelerde bulundu. Mezarlığın üzerindeki tepelerin ağaçlandırılması için Park Bahçeler Daire Başkanlığı'na talimat veren Başkan Çelik, "Şehir mezarlığının üst tarafındaki Taşlıburun'dan başlayarak mezarlığın altıncı kapsına kadar olan bölgeyi ağaçlandırmak istiyoruz. Bu bölgenin çoğu vakıfların arazisi. Mülkiyet problemi olmayan yerlerde çalışma yapacağız. Bu bölgeyi Beştepeler, Kıranardı gibi ilerde kent ormanı olarak kullanılabilecek şekilde planlayarak ağaçlandıracağız. Şehrimizin bu bölgesinde zümrüt gibi tepeler gözükecek" dedi.

YENİ BİR KENT ORMANI ORTAYA ÇIKACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Şehir Mezarlığı'na da geçerek incelemelerde bulundu. Mezarlıktan görülen boz tepelerin yeşile dönüşeceğini dile getiren Başkan Çelik, "Zamanında Rahmetli Belediye Başkanımız Çalık Beştepeler'deki alanı orman haline getirmiş. Bugün orası şehir için iyi bir nefes alma ve mesire alanı olarak kullanılıyor. Biz o dokuyu devam ettirelim istedik. Belki bir miktar yetişmiş ağaç alacağız. Ali Dağı'nda olduğu gibi damlama sulama sistemini çekip bu boz yapıyı yemyeşil hale getireceğiz. Belki birkaç sene sonra, bugün Rahmetli Çalık'a rahmet okuduğumuz gibi bizlere de rahmet okunmasına vesile olacağız. Hem mezarlığın üzerinde yeşil doku devam edecek, hem de gelecek yıllarda halkımızın mesire alanı olarak kullanabileceği bir kent ormanı ortaya çıkacak" diye konuştu.

İNŞAAT ATIKLARI KALKACAK, HOBİ BAHÇELERİ KURULACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, yeşil doku için önemli bir karar daha aldı. 55 bin metrekare büyüklükteki Selçuklu Hobi Bahçesi'nin yanında yer alan inşaat atıklarının bulunduğu bölgede incelemelerde bulunan Başkan Çelik, bu alanın hobi bahçesinin devamı olarak planlanacağını ve yeşile dönüştürüleceğini söyledi. Şehre yeni yeşil alanlar kazandırmak istediklerini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Selçuklu Hobi Bahçesi'ni genişletmek istiyoruz. İnşaat atıklarının bulunduğu alanı dolgu yaparak ve üstüne kaliteli bitkisel toprak örterek hobi bahçesi yapacağız. Mevcut hobi bahçesinden daha büyük bir alan yeşillenmiş olacak. Şehrin ve Erciyes'in manzarasına hakim hobi bahçelerini inşallah önümüzdeki sene bitiririz" dedi.