Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Tarihi şanlı zaferlerle dolu bir millet olarak en zor şartlarda dahi kahramanlık destanı yazabileceklerinin en güzel örneğinin Çanakkale Savaşları olduğunu işaret eden Başkan Çelik, "Bitti denilen Osmanlı Devleti'ne son darbeyi vurmak ve ortadan kaldırmak amacıyla topyekun saldıraya geçen işgal kuvvetleri, Çanakkale'de hiç ummadıkları bir direnişle karşılaştılar. Bu direniş şanlı tarihimizde birçok kez örneğini gördüğümüz vatan ve bayrak için mücadelenin, mukaddesata sahip çıkmanın, inancı uğruna gözünü kırpmadan canını vermenin bir kez daha tekerrür etmesiydi. Tarihimizde 250 bin şehit verdiğimiz böylesine bir savaş daha yoktur. Bu savaş, ordular arasındaki güç farkına rağmen azmin, inancın, milli-manevi duyguların galip gelmesinin adıdır. Ecdadımız, kendisinden çok daha güçlü bir orduyu Çanakkale Boğazı'nın serin sularına gömerek, bize gururla anlatacağımız bir zafer, huzurla yaşayacağımız bir vatan bırakmıştır. İşte bu tarihi olaydan dolayı her yıl bugün, o şanlı zaferi ve vatan için canını veren tüm şehitlerimizi yadetme imkanı buluyoruz" dedi.

Başkan Çelik, açıklamasının sonunda Çanakkale'de şehit düşen bütün ecdada minnet duyduklarını belirterek, "Onlar bu vatan için o gün canlarını verdiler, biz bugün huzur ve rahat içinde hayatımızı sürdürüyoruz. Gerek Çanakkale'de gerekse güzel yurdumuzun her bir karış toprağında şehadet şerbetini içmiş bütün şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyoruz" diye konuştu.