Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Regaip Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında Regaip Kandili'nin Üç Aylar'ın başlangıcı ve Ramazan-ı Şerif'in müjdecisi olduğuna dikkat çeken Başkan Çelik, bu aylarda manevi duyguların yoğunlaştığını ifade ederek, "Regaib, çok bağış ve bol ihsan anlamına gelmektedir. Bu kandille birlikte üç aylar diye bilinen bereketli mevsimi yaşamaya başlamış ve Cenab-ı Hakk'ın rahmetine, bereketine mazhar olmaya kapı aralamış bulunmaktayız. Bu mevsim, dini duyguların yoğunlaştığı, ilahi rahmetin dolup taştığı, merhamet, dostluk ve kardeşliğin geliştiği, yardımlaşma ve hayır duygularının arttığı zaman dilimidir. Recep, Şaban ve Ramazan aylarında insanların Allah'a yaklaşma gayretleriyle birlikte yardımlaşma ve dayanışma faaliyetleri de artar. Bu da toplumsal huzur ve birlik beraberliğin gelişmesine vesile olur" dedi.

Regaip Kandili'nin aynı zamanda Rabbimizin rahmet ve ihsanının bollaştığı bir gece olduğunu belirten Başkan Çelik, bu gece her zamankinden daha fazla Cenab-ı Allah'a yaklaşma gayretinde bulunulması gerektiğini kaydederek, "Umit ediyor ve inanıyoruz ki, Regaip Kandili'nde yapılan dualar kabul olunur. Cenab-ı Hakk kullarına bu gece engin rahmetiyle mukabele eder. O nedenle bu kandil vesilesi ile kendimiz, ailemiz, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlar niyaz etmeliyiz. Ben de en içten duygularımla Kayserili hemşehrilerimizin ve tüm müslümanların kandillerini tebrik ediyor, şehrimiz, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.