Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik bayramın, zor günlerden geçtiğimiz şu dönemde bir olmaya, birlik olmaya ve kaynaşmaya vesile olmasını diledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik bayramın, zor günlerden geçtiğimiz şu dönemde bir olmaya, birlik olmaya ve kaynaşmaya vesile olmasını diledi.

Kurban Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayınlayan Başkan Çelik, bayramlarda yaşanan coşku ve sevincin, toplumsal barışa da büyük katkılar sağladığına dikkat çekerek, "Cenab-ı Hakk'a şükürler olsun ki, bir kurban bayramına daha ulaştık. İnsanların, kurban keserek Allah'a yaklaşma gayretine büründükleri bu anlamlı günlerde yapılan ziyaretler de bir olmaya, birlik olmaya, kaynaşmaya kapı aralamaktadır. Bu nedenle, terör belasının yüreğimizi yangın yerine çevirdiği şu dönemde, bu bayramı toplumsal barışa ve huzura vesile olacak fırsat günleri olarak görüyorum. Rabbim, huzur ve afiyet içerisinde bir bayram yaşamayı nasip etsin" dedi.

"İNSANLIĞA HUZUR GETİRSİN"

Mesajında, bulunduğumuz coğrafyanın barış ve huzur ortamına fazlasıyla ihtiyaç duyduğunu kaydeden Başkan Çelik, her gün onlarca masum insanın can verdiği İslam dünyasının sıkıntılarına dikkat çekerek, "Filistin'de, Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Doğu Türkistan'da ve dünyanın değişik yerlerinde yaşayan müslüman kardeşlerimiz için huzur ortamına ihtiyaç var. Bizler de dua ve niyazlarımızla bu ortamın oluşmasına katkı sağlamalıyız. Tüm dünyanın huzur içerisinde geçireceği bayramlara ulaşmak temennisiyle bayramın şehrimiz, ülkemiz ve tüm insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

BAYRAMLAŞMA 2. GÜN

Bayramlaşma programı, 2. bayram günü (25 Eylül 2015 Cuma) saat 11.00'de Mimarsinan Parkı'nda (Selçuklu Müzesi Önü) gerçekleştirilecek.