Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ramazan ayının yeryüzünde sulh, huzur ve bereketin yaygınlaşmasına vesile olmasını diledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ramazan ayının yeryüzünde sulh, huzur ve bereketin yaygınlaşmasına vesile olmasını diledi.

Önümüzdeki Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Başkan Çelik, bolluk, bereket, rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'a ulaşmanın sevincini yaşadıklarına dikkat çekerek, "Cenab-ı Hakk'a şükürler olsun ki bizleri bir Ramazan'a daha kavuşturdu. Yeryüzünü bolluk ve bereketin kapladığı, Rabbimizin kullarını affetmek için her hayırlı ameli vesile kıldığı bu kutlu zaman dilimine ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde, iftarıyla sahuruyla, teravihiyle, hatimleriyle, fitre ve zekatıyla dolu dolu yaşayacağımız bir Ramazan'a daha bizleri kavuşturan Rabbimize şükürler olsun" dedi.

Ramazan'ın tüm dünya için huzur ve selamet getirmesi dileğinde de bulunan Başkan Çelik, "İslam topraklarında kan ve gözyaşının dinmediği yerler var. Bizler huzur ve sükunet içerisinde Ramazan'a girerken, ateş altında günlerini geçiren müslüman kardeşlerimiz var. Yüce Rabbimiz'den, o kardeşlerimizin de huzurlu ve barış ortamı içerisinde bir Ramazan geçirmelerini, kan ve gözyaşının yerini sulh ve barışın aldığı bir ortamda hayatlarını idame ettirmelerini diliyorum. Bu vesile ile de başta hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerifi'ni tebrik ediyor, yeryüzünde huzurun, sulh ve bereketin yaygınlaşmasına vesile olmasını niyaz ediyorum" diye konuştu.

GÖRKEMLİ İFTARLARA KATILMAYACAK

Başkan Çelik geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da görkemli iftar sofralarına katılmayacaklarını belirterek, sevgi evlerinde kalan çocuklar, huzur evi sakinleri, belediye çalışanları ve aşevlerinden yemek alan vatandaşlarla iftarda buluşacaklarını ve ayrıca çatkapı aile ziyaretleri yapacaklarını sözlerine ekledi.