Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve belediye eski başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki, Türkiye Adalet Akademisi'nde eğitim gören ve iki günlük program kapsamında Kayseri'de bulunan hakim ve savcı adayları ile biraraya geldi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve belediye eski başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki, Türkiye Adalet Akademisi'nde eğitim gören ve iki günlük program kapsamında Kayseri'de bulunan hakim ve savcı adayları ile biraraya geldi.

"KAYSERİ SAHİPLİ BİR ŞEHİR"

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta ve Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş'ın da katılımıyla Anadolu Harikalar Diyarı'nda gerçekleşen programda kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin Türkiye ortalamasının üstünde düzenli olarak büyüyen ve gelişen bir şehir olduğuna vurgu yaparak, "4 Organize Sanayi Bölgesiyle, Ankara, İstanbul ve İzmir'den sonra 4 üniversitesiyle, sağlık, tarım, ve turizm gibi birçok sektörde Türkiye ortalamasının üstünde büyüyen bir Kayseri göreceksiniz. 'Nedir bunun sebebi?' diye sorduğunuzda cevabı; Kayseri'nin sahipli bir şehir olmasıdır. Şehrin sahipleri, sivil toplum örgütleri, akademik çevre, meslek odaları ve yönetim dinamikleridir. Yönetim dinamiklerinin başında da her zaman Büyükşehir Belediyesi gelir. Bütün bunların arasında çok iyi bir uyum vardır ve bu uyum Kayseri'de kültür haline gelmiştir. Bu uyum sayesinde Kayseri, Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyor ve gelişiyor. Bu uyum sayesinde Kayseri'de yaşayan insanların imkanları diğer pekçok vilayetlere göre daha iyidir. İşte bu uyumun ciddi bir şekilde de yönetilmesi gerekir ve bunun başında da Büyükşehir Belediyemiz geliyor. Sağolsun Haseki Başkanım, Kayseri'nin son yirmi yılına damga vuracak şekilde hem bu şehri hem de bu uyumu yönetti. İz bırakacak işler ortaya koydu ve gelecek yıllara sari hayırla, rahmetle anılacak işler yaptı. Sizlerin huzurunda da yapmış olduğu bu çalışmalardan dolayı Haseki Başkanıma teşekkür ediyorum. Kayseri'yi gezip tanıdığınızda söylediğim bu kanaatlere sizler de ulaşacaksınız diye düşünüyorum ve bir kez daha şehrimize hoşgeldiniz diyorum" şeklinde konuştu.

"VİCDANEN RAHAT OLARAK AYRILDIK"

Büyükşehir Belediyesi eski başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki de konuşmasında Kayseri'nin geçmişten geleceğe uzanan projeksiyonunu ortaya koydu.

21 yıllık belediye başkanlığınden kesitler sunan Başkan Özhaseki, iyilerle kötülerin mücadelesinin sürdüğüne de dikkat çekerek, "Dünya kurulduğundan beri iyilerle kötülerin mücadelesi sürüyor. Biz iyiden yana olursak iyilik kazanır. İyi işler yapmak, iyi şeyler ortaya koymak için belediye başkanlığına aday olduk, 21 yıl bu görevi en iyi şekilde yapmaya gayret ettik. Bunun sonucunda bu şehirde altyapı sorunu kalmadı. Üstyapı, doğalgaz, yol vs. gibi sorunları da yok. 5-8 tane park vardı, onlar da işgalliydi. Şimdi 900'ün üzerinde parkımız var, hepsinde sabahları spor yapılıyor. Yüzlerce sosyal tesis yaptık, prestij projelerden cebimizden para çıkmadan stadyumu yaptık. Erciyes'e 30 milyon m² alana tesisler yaptık, raylı sistemi devreye soktuk. Bu şehirde gecekondu kalmadı, seyyar yok, dolmuş yok. Sonuç olarak nezih bir ortama geldik. İlk yıllarda yurtdışında gördüğüm ve gözümün düştüğü arıtma tesisi, stadyum, tren vs. gibi ne varsa hepsini bu şehirde gerçekleştirdik. Bütün bunları yaparken kötülerle de savaştık. Kamudan çalmaya alışmış asalaklarla mücadele ettiğimiz için belediyemiz defalarca kurşunlandı. Halkın adına onlarla da savaştık. Bugün geldiğimiz noktada vicdanen rahat olarak ayrılıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, eski başkan ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta ve Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş'a Hakim ve Savcı adayları tarafından günün anısına birer plaket verildi.