Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve ülkemizde uluslararası boyutta tek olan Liselerarası Tiyatro Festivali'nde okullar sahne almaya devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve ülkemizde uluslararası boyutta tek olan Liselerarası Tiyatro Festivali'nde okullar sahne almaya devam ediyor.


Kayseri'den olduğu kadar diğer şehirlerden ve yurt dışından okulların katılımıyla süren festivalde Macaristan'dan gelen Földes Secondary School'un oyunu büyük ilgi gördü.


Oyun sonrası festivalle ilgili düşüncelerini aktaran yönetmen Szücs Tamas, böyle bir festivalde olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Bizim için güzel bir deneyim oldu. Türk seyircisi de harika" şeklinde konuştu.
Macar öğrenciler de festivale davet edilmiş olmalarının kendileri için büyük bir şeref olduğuna dikkat çekerek, "Kortejde ve açılış töreninde adımız okununca çok heyecanlandık. Ünlü tiyatro sanatçısı Emin Olcay ile tanıştık. Bu bizim için güzel bir deneyimdi. Daha sonra da performansımızı Kayserili tiyatroseverler için ortaya koyduk. Bizim için çok güzel bir festival oldu" diye konuştular.