Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Çanakkale’yi geçilmez kılan kahramanların rahmet ve minnetle anıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 108. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kartal Hava Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı.

Kartal Hava Şehitliği’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törene Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Vali Vekili Şenol Esmer, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Vedat Öncel, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, rektörler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlik anıtına çelenk sunumu ile başlayan törende Başkan Büyükkılıç, şehitlik anıtına çelenk sunumunda bulundu.

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edildi. Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında, Büyükkılıç, ve beraberindeki heyet Kartal Şehitliği ve Polis Şehitliği’ni ziyaret ederek, kabirlere karanfil bıraktı.

Başkan Büyükkılıç, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitleri rahmet ve minnetle anarak, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Kartal Hava Şehitliği’nde düzenlenen anma programında çelenk sunumunu gerçekleştirdik. Cennet vatanımız uğruna şehadete eren kahramanlarımızın kabirlerini ziyaret ederek, dualar ettik” dedi.