Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Töreni’ etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Tüm dünya 15 Temmuz’da Türk milletinin vatan ve millet aşkının ne kadar güçlü olduğunu hep beraber gördü. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Töreni’ etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Tüm dünya 15 Temmuz’da Türk milletinin vatan ve millet aşkının ne kadar güçlü olduğunu hep beraber gördü. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Vatan bölünmez, Türkiye geçilmez” dedi. 

ERÜ 15 Temmuz Şehitler Caddesi’nde gerçekleşen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Töreni’ne Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aziz Adalı, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Serkan Tok, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile davetliler katıldı.Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Şahin Güven’in dua etmesiyle devam etti.

“İHANETİ DE, ŞANLI DESTANI DA UNUTMAYACAĞIZ”

Başkan Büyükkılıç, törende yaptığı konuşmada, FETÖ’cü hainlerin darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçtiğini ifade ederek, “Tüm dünya 15 Temmuz’da Türk milletinin vatan ve millet aşkının ne kadar güçlü olduğunu hep beraber gördü. Türk milleti de kelimenin tam anlamıyla büyük millet olduğunu başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türk milleti olarak hep beraber gösterdi. Bir tarafta ihanetin, bir tarafta da o ihanete yüce milletimizin canları pahasına meydanları doldurarak bu cennet vatanına, ay yıldızlı Türk bayrağımıza, ezanımıza sahip çıkarak cevap verdiği bir günün adıdır 15 Temmuz. Bu nedenle o gece Türk milletine karşı yapılan alçak ihaneti de unutmayacağız, unutturmayacağız, aziz milletimizin tarih yazan kahramanlığını, devletine ve demokrasiye sahip çıktığı o şanlı destanı da unutmayacağız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a o gece gösterdiği cesaret, feraset ve basiretinden dolayı teşekkürlerini ileten Büyükkılıç, “Tabi ki liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a minnet duyuyor, teşekkür ediyoruz. O gece, FETÖ’cü hainlere karşı cesareti, feraseti, basireti ile Türk halkının ona verdiği destek ile birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın şahlandığı bir gün oldu. Cenab-ı Allah kendilerine hayırlı, sağlıklı ömürler versin” diye konuştu.Başkan Büyükkılıç, akademisyenlere ve basın mensuplarına da teşekkür ederek, “Buradan, 15 Temmuz’da bilgisiyle, ilmiyle bu hıyanete karşı duran, bu kalkışmaya tepki gösteren üniversitemizin akademisyenlerimize, hocalarımıza özellikle teşekkür ediyorum. 4 tane üniversitemizin hepsiyle ayrı ayrı gurur duyuyoruz. Tabi ki sesimizi duyuran basın mensuplarımıza da teşekkür etmeyi unutmuyoruz” dedi.

“KAYSERİ’MİZ TÜRKİYE’DE SES GETİRDİ”

İhanet çetesi olan FETÖ’ye en güzel cevabı Türk milletinin verdiğini vurgulayan Büyükkılıç, “Ve bir teşekkür de Türk milletimize ve Kayserili hemşerilerimize. İhanet çetesi olan FETÖ örgütüne en güzel cevabı veren aziz Türk milleti istiklal ve refahı için canından geçti ama vatanından geçmedi. O gece Türkiye’nin en büyük meydanlarından olan Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nı tıka basa doldurdu. Aynı zamanda 200 bin kişiyle yaptığı bayrak yürüyüşüyle Kayserimiz Türkiye’de ses getirdi” ifadelerini kullandı.

“BU ÜLKEYE DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKSİNİZ”

Başkan Büyükkılıç, sözlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cümleleri ile sona erdirdi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın da sürekli ifade ettiği gibi 15 Temmuz’un beşinci yıl dönümünde FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine bir kez daha buradan haykırıyoruz. Başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Devletimizi yıkamayacaksınız. Ezanlarımızı susturamayacaksınız. Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz. Bu halka boyunduruk vuramayacaksınız. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Vatan bölünmez, Türkiye geçilmez.”Önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise konuşmasında Türk milletinin hain FETÖ darbe girişimine bütün varlığı ile karşı koymuş bir millet olduğunu söylerken, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, bu ülke üzerinde hainlerin ve hesabı olanların 5 yıldır boş durmadığını, her fırsatta aziz milletin önüne engel çıkarmaya devam ettiklerini, sonlarının hüsran olacağını belirtti.ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında “Milletin iradesine darbe yapmaya çalışan hainlerin karşısında aziz Türk milleti elinde silahla değil, şanlı Türk bayrağı ile meydanlarda dimdik durmuştur” dedi.

Konuşmaların ardından ERÜ Rektörlüğü tarafından hazırlanan 15 Temmuz Milli Birlik temalı resim sergisi, Türkiye Geçilmez temalı fotoğraf sergisi ve Türkiye’nin Uzay Projesi geçilmez temalı sergisinin açılışı yapıldı ve sergi protokol tarafından ilgiyle gezildi.