Baharla birlikte çiçek dikim çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, soğuğa dayanıklı 220 bin adet çiçeği toprakla buluşturuyor

Baharla birlikte çiçek dikim çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, soğuğa dayanıklı 220 bin adet çiçeği toprakla buluşturuyor.


Başta Cumhuriyet Meydanı olmak üzere şehrin önemli kavşak ve ana arterlerinde mevsimlik çiçek dikim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Park Bahçe ve Ağaçlandırma Daire Başkanı Halit Taşyapan, çuha çiçeği ve menekşe dikimi yaptıklarını kaydederek, "Karların kalkmasıyla birlikte soğuğa dayanıklı mevsimlik çiçek dikimine başladık ve hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Cumhuriyet Meydanı, Havaalanı Protokol yolu, Büyükşehir Belediyesi çevresi, Kartal Şehitliği ve çevresi başta olmak üzere raylı sistem güzergahı üzerindeki çiçek portlarına, kavşak göbekleri ve yaya kaldırımlarına ve sorumluluğumuz dahilinde olan park ve mesire alanlarına çiçek dikimleri yaptık. Belli bir proram dahilinde de bu çalışmayı devam ettiriyoruz. Toplamda 20 bin adet çuha çiçeği ile 200 bin adet hercai menekşe dikerek şehrimizi çiçek bahçesine çevirmeye kararlıyız" dedi.


Daire Başkanı Taşyapan, havaların biraz daha ısınmasıyla daha farklı çiçekler dikerek şehir merkezindeki önemli noktalara rengarenk bir görünüm kazandıracaklarını da sözlerine ekledi.