Kayseri Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, aralıksız yağan kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, aralıksız yağan kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

İki gündür şehir genelinde etkili olan kar yağışına karşılık hem şehir merkezinde hem de ilçe ve bağlı mahallelerde karla mücadele çalışmalarını sürdürün ekipler, yol açma ve tuzlama çalışmalarını devam ettiriyor. Ayrıca yaya kaldırımları da kardan temizlenerek yaya ulaşımının sağlıklı ve güvenli olması sağlanıyor.

27 tuz sericili kar bıçaklı kamyon, 20 kepçe, 5 grayder ve 1 kar rotatifinden oluşan 110 kişilik karla mücadele ekipleri, kar yağışının başladığı andan bu yana çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

Şehir merkezinde bulunan toplam 300 km. yol ağında buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları da yürüten karla mücadele ekipleri şimdiye kadar toplam 2 bin ton tuz kullanarak trafik akışını güvenli hale getirdi.

10 BÖLGEDE 24 SAAT ESASLI ÇALIŞMA

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele ekipleri 24 saat esasına göre 110 kişilik bir ekiple yürütülüyor. 10 bölgeye ayrılan Kayseri şehir merkezinde, Büyükşehir Belediyesi sorumluluk ağında toplam 300 km. yol bulunuyor. Tuzlama ekipleri, araç takip sistemi ile Karpuzatan'da bulunan Yol Yapım Şube Müdürlüğü merkezinden yönlendiriliyor. Ayrıca Erciyes yolunda da bir ekip sürekli olarak kar temizleme ve tuzlama çalışması yapıyor.

1.078 KM KÖY YOLU AÇILDI

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'ne dahil olan tüm ilçelerde ve bunlara bağlı mahallelelerde de karla mücadele ve tuzlama çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Pınarbaşı, Sarız, Yahyalı, Develi, Tomarza, Sarıoğlan ve Kayseri Merkez olmak üzere 7 ayrı bölgede oluşturulan karla mücalede ekipleri, toplam 40 araç ve 70 personelle ilçelerdeki mahallelerde yol temizleme ve tuzlama çalışmaları yapıyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Akkışla'da 4, Sarız'da 20, Pınarbaşı'nda 35, Sarıoğlan'da 10, Özvatan'da 4, Tomarza'da 20, Develi'de 20, Felahiye'de 4, Talas'ta 4, Yahyalı'da 8, Yeşilhisar'da 8, Bünyan'da 10, Hacılar'da 2 ve İncesu'da 5 olmak üzere toplam 154 mahalleyi birbirine bağlayan 1.078 km. yol ulaşıma açıldı.