Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve açılışı geçtiğimiz Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nde bir tanıtım kokteyli düzenlendi

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve açılışı geçtiğimiz Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nde bir tanıtım kokteyli düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki'nin yanısıra AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve ilçe belediye başkanları ile davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen kokteylde tesis hakkında bilgiler veren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Dr. Seyit Ahmet Okur, üst düzey standartta bir tesis inşa edildiğini ifade ederek, "41 hektar alana kurulu tesisin 160 bin m² depolama alanı bulunuyor. Sızıntıyı engellemek amacıyla 50 cm. genişliğinde zemin oluşturuldu. Burada ayrıca metan gazından enerji elde edilecek" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de İnsan-Belediye ilişkisinin önemli bir noktasını da çevresel hizmetlerin oluşturduğunu kaydederek, "İnsanın, günlük hayatta kullanmak zorunda olduğu veya karşılaştığı her şey, çevresel etkenleri oluşturuyor. Su'dan ulaşıma, yeşil alanlardan temizlik işlerine kadar karşısına çıkan bütün hizmet ve faaliyetlerin bir ucu mutlaka çevre ile irtibatlanıyor. İnsan-Belediye ilişkisinin önemli bir noktasını da çevresel hizmetler oluşturuyor. Sabah kalktığında yüzünü yıkadığı veya çayını demlediği sudan, işine giderken kullandığı toplu taşıma araçlarına, tükettiklerinden arta kalan çöplerden atık sulara kadar çok geniş bir yelpazede insan-belediye ilişkisi yaşanıyor" dedi.

"TÜRKİYE STANDARTLARININ ÜZERİNDEYİZ"

Büyükşehir Belediyesi olarak çevre konusunda yaptıkları çalışmaları da özetleyen Başkan Çelik, Türkiye standartlarının üzerinde iş yapıldığını ifade ederek, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı sorununu yıllar evvelinden çözmüş bir belediye olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Musluklarından damacana kalitesinde içme suyu akan, atık suları toprağa karışmadan toplanıp arıtma tesisinde temizlendikten sonra doğaya verilen bir şehiriz. Toplu taşımada, hem görüntü hem de çevre kirliliği yapan dolmuşları kaldırarak, çevre dostu tramvay ve doğalgazlı otobüslerle yolcu taşıyan bir şehiriz. Geniş mesire alanları ve bine yakın parkıyla kişi başına düşen yeşil alan miktarında dünya standartlarını yakalamış bir şehiriz. Başı boş kedi ve köpekler için yüksek standartta barınma evleri oluşturan ve en güzel şekilde işleten bir şehiriz. İlçe belediyelerimiz tarafından yerine getirilen çöp toplama ve geri dönüşüm konusunda örnek bir şehiriz. Yakıt olarak doğalgazın yaygın şekilde kullanıldığı bir şehiriz ve doğalgazın şehre gelmesinde öncülük etmiş bir belediyeyiz. Görüldüğü üzere belediye olarak çevre ve çevresel etkenler konusunda önemli mesafeler kat etmiş bir belediyeyiz. Bütün bunları taçlandıracak bir büyük yatırımla da katı atık depolama konusunda ülkemiz standartlarının üzerinde bir tesisi hizmete sunan bir şehiriz" diye konuştu.

Başkan Çelik, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin 50 milyon liraya mal olduğunu da sözlerine ekledi.

"ASLİ HALİNİN KORUNMASI, EN BÜYÜK ÇEVRECİLİKTİR"

Programda son konuşmayı yapan bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de çevre konusunun yükselen değer olduğuna vurgu yaparak, "Yaratılanın asli halinin korunması en büyük çevreciliktir. Tabi afetler, tabiatın insanoğlundan intikam almasıdır. 4 unsur olarak bilinen su, toprak, hava ve enerji konusunda düzeni bozmazsak zaten hiçbir sıkıntı da olmaz. Onların dengesini bozduğumuzda ise felaketler kapımızı çalar" dedi.

Yıllar önce Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışında yaptığı konuşmada 4 rüyasının olduğunu söyleyen Başkan Özhaseki, hepsinin tek tek hayata geçtiğini belirterek, "İçme suyu, kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisi üçlüsünden oluşan altyapı eksiklerinin giderilmesi, doğalgazın şehir içinde kullanılır hale getirilmesi, Yamula Barajı'nın tamamlanıp enerji ve sulama açısından hizmete sunulması ve Raylı Sistem'in şehre kazandırılmasından oluşan 4 rüyam vardı. Allah'a şükür hepsini yıllar içinde tamamlayıp hizmete sunduk. Bununla da yetinmedik, şehri ileriye götürecek bir dizi yatırım ve tesisi Kayseri'ye kazandırdık. Dünyanın hiçbir yerinde kayak merkezi yapan bir belediye yoktur. Dünyanın hiçbir yerinde stad yapan belediye yoktur. Ama biz, şehrin geleceği için bunları yaptık ve hizmete sunduk" şeklinde konuştu.