Maliyeti 80 milyon TL'yi bulan köprülü kavşaklar törenle hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocasinan Bulvarı'nda yapılan köprülü kavşaklar törenle açıldı. Açılışa katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin Anadolu'nun ortasında parlayan bir yıldız olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Kayseri'nin çok daha güzel bir şehir olması için yüksek tempoda çalıştıklarını belirtti.

Büyükşehri Belediyesi tarafından Kocasinan Bulvarı'nda yapılan üç ayrı köprülü kavşaktan Karayolları Köprülü Kavşağı geçen yıl hizmete açılmıştı. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda yapılan törenle Sanayi Odası Kavşağı'na yapılan Yonca Yapraklı Köprülü Kavşak ile İstasyon ve Hastane Caddesi kavşaklarını üstten geçen köprünün açılışı yapıldı. Açılışa Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Hülya Nergis, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bürokratlar, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

"RAMAZANDA DA YÜKSEK TEMPODA ÇALIŞIYORUZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ramazan ayının genellikle işlerin yavaşladığı bir ay olarak bilindiğini; ancak Büyükşehir Belediyesi'nde böyle olmadığını söyledi. Yüksek tempoda çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Çelik, "Bölgesel bir cazibe merkeziyseniz, sürekli göç alarak büyüyorsanız ve canıtez bir yapınız varsa, boş durmayan koşturan biriyseniz isteseniz de tempo düşmüyor" dedi.

"80 MİLYON TL'YE MAL OLDU"

Daha önce başlatılan projeleri birer birer tamamlayarak hizmete açtıklarını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, yapılan köprülü kavşaklarla ilgili de bilgiler verdi. Sanayi Odası Kavşağı'na yonca yapraklı köprülü kavşak yapıldığını ve bu sistemde araç trafiğinin kesintisiz devam etiğini belirten Başkan Çelik, yayaların araç trafiğini kesmemesi için de dört ayrı yere üst geçit yaptıklarını söyledi. Başkan Çelik şöyle devam etti: "Sanayi Odası kavşağında 885 metre uzunluğunda bir köprü var. 2x2 duble yol olarak yapıldı. İstasyon ve Hastane Caddesi köprüsü ise 850 metre uzunluğunda. Karayolları kavşağında ise 440 metrelik köprü bulunuyor. Üç köprülü kavşak ile DSİ ile Fuzuli arasında 5 km'lik kesintisiz bir aks oluştu. Bu üç köprülü kavşak yatırımının maliyeti 52 milyon TL. Zemindeki imalatlar, peyzaj çalışmaları, köprülerdeki korkuluklar, orta refüjlerde yapılan çalışmalarla maliyet 80 milyon TL'yi buluyor. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim kazasız belasız kullanmayı nasip etsin."

Başkan Mustafa Çelik konuşmasında ulaşımı daha da rahatlatmak için yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Vali Süleyman Kamçı da konuşmasında, trafik sorununu çözmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan üst geçitlerin sürücülere konforlu bir seyir sağlayacağına inandığını belirtti. Vali Kamçı, yapılan yatırımlar nedeniyle emeği geçenlere teşekkür ederek yatırımların hayırlı olması dileğinde bulundu.

"RABBİM BU HİZMET ANLAYIŞINI DEVAM ETTİRSİN"

Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de projesi için uğraştığı, daha sonra temelini attığı bir yapının açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kayseri'nin kendine has bazı güzellikleri olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, "Bu güzelliklerin başında da belediye başkanları arasındaki, uyum geliyor. Birçok şehirde belediye başkanı bir önceki başkanın izini silmek için elinden geleni yapar. Şükür şehrimizde böyle bir şey yok. İlçelerle Büyükşehir uyumu da çok iyi. Bıraktığımız projelerin devam ettiğini görmek mutluluk verici. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rabbim bu hizmet anlayışını devam ettirsin" dedi.

"KAYSERİ, ANADOLU'NUN YILDIZI"

Her gittiği yerde Kayserili olduğunu göğsünü gere gere söylediğini dile getiren Bakan Mehmet Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu şehir Anadolu'nun ortasında parlayan bir yıldız. Avantajları olmamasına rağmen ayakları üzerinde duran, büyüyen, gelişen ve diğer şehirlere örnek göstereceğimiz bir şehir. Anadolu'da keşke bütün şehirler Kayseri gibi olsa. Keşke böyle sanayileri olsa. Keşke diğer illerde de böyle belediyecilik anlayışı olsa. Keşke hizmetler bu şekilde güzel verilse. Emin olun hiçbir gerilim olmaz ve hiç kimse İstanbul'a göç etmez."

Bakan Mehmet Özhaseki sözlerinin sonunda yapılan yatırımların hayırlı olması temennisinde bulundu.

BAKAN İLE BAŞKAN AYNI ARAÇTA

Konuşmaların ardından köprülü kavşakların açılış kurdelesi kesildi. Açılıştan sonra Bakan Mehmet Özhaseki, Başkan Mustafa Çelik'in kullandığı araca bindi. Bakan ile Başkan birlikte köprünün üzerine çıkarak sürücüleri selamladı, ardından da araçla köprü ve bağlantı ayaklarını test etti.