Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesinde hizmet veren Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi tarafından, daha sağlıklı bir toplum için gerçekleştirilen Hamilelik Okulu'nda eğitimler sürüyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesinde hizmet veren Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi tarafından, daha sağlıklı bir toplum için gerçekleştirilen Hamilelik Okulu'nda eğitimler sürüyor. Mart ayında başlayan eğitimlerin ikincisine 100 anne adayı katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri bünyesinde çalışmalarına devam eden Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi, "Hamilelik Okulu" projesi kapsamında "Eğitim Anne Karnında Başlar" sloganıyla anneleri bilinçlendirmeye devam ediyor.

''Hamilelik Okulu'' projesinde ikinci konu başlığı olan "Biz bir aileyiz'' konusuna anne adaylarının yanı sıra baba adayları da katıldı. Eğitimde, doğum ile tanışıldığında duyguların davranışlara nasıl dönüştüğü ve beklenilen bebeğin aileye katıldığı süreç ele alındı. Bebeğin aileye uyum sürecinde tensel temasın önemine de vurgu yapılan eğitimde, annelerin doğum sonrası lohusalık sürecinde yaşadıkları annelik hüznünün nedeni ve sonuçları hakkında da bilgiler verildi.

Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi Erciyes Salonu'nda verilen eğitime daha sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmek isteyen 100 hanım katıldı. Katılımcılara Uzman Sosyolog-Aile Danışmanı Nuriye Tutucu ile Aile Danışmanı Gönül Nart tarafından bilgiler verildi.