Büyükşehir Belediyesi'nin baharla birlikte yoğunlaşan yatırımları çerçevesinde pek çok projenin ardı ardına ihaleleri yapılmaya devam ediyor. Talas'ta yapılacak olan sosyal tesislerin çevre düzenlemesi ile yol yapımı için gerek duyulan iş makinelerinin kiralanması işinin ihaleleri gerçekleştirildi.

Talas-Tablakaya Mahallesi'nde bulunan ve halka açık sosyal tesis olarak kullanılacak olan eski öğretmenevi tesislerinin çevre düzenlemesi yapımı için ihaleye çıkıldı. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 570 bin TL olan ihaleye beş firma katıldı.

İhaleye katılan firmalar ve teklifleri şöyle oldu:

Yıldırım İnşaat: 1 milyon 100 bin TL

Ahmer Hafriyat: 1 milyon 178 bin TL

Öner Proje: 1 milyon 211 bin TL

Talat Erdem ve Mehmet Eren Ortaklığı: 1 milyon 226 bin TL

Alp İnşaat: 1 milyon 417 bin TL

Günün ikinci ihalesinde ise Yol Yapım Şube Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere lastik tekerlekli yükleyici ve greyder kiralanması için teklif alındı. Yaklaşık maliyeti 901 bin TL olan ihaleye dört firma katıldı.

İhaleye katılan firmalar ve teklifleri şöyle oldu:

Türken İnşaat: 697 bin TL

Seyran Mühendislik: 783 bin TL

Dinçer İnşaat: 835 bin TL

Hayrettin Altunbaş: 990 bin TL

Her iki ihale de tekliflerin incelenmesinin ardından neticelenecek.