Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından okul öncesi okullarda spor kültürünü benimsetmek için 3-6 yaş arasındaki çocuklara spor eğitimi verilmeye başlandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından okul öncesi okullarda spor kültürünü benimsetmek için 3-6 yaş arasındaki çocuklara spor eğitimi verilmeye başlandı. Spor eğitmenleri tarafından çocuk gelişimine katkı sağlamak ve spor kültürünü oluşturmak amaçlı haftada 2 gün yapılacak olan spor eğitimleriyle yıl boyunca 10 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş.'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen "Spora Minik Adımlar" projesiyle çocukların fizyolojik ve psikolojik gelişimini olumlu etkileyecek antrenman metotları ile çocuğa spor bilincinin aşılanması amaçlanıyor.

Sürat, kuvvet, dayanıklılık, esneklik gibi unsurlarla çocukların yaşlarına göre gelişimlerini etkilemeyecek temel derslerin verildiği eğitimde oyuna yönelik hareketlerle çocukların sporu sevmesi sağlanıyor.

Kreş yaşındaki çocuklara haftada 2 gün ve günde 1 saat uygulanacak olan "Spora Minik Adımlar" projesi yıl boyunca devam edecek.