Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 'Şairlere Vefa' gecesinin üçüncüsü yapıldı. Her ay, o ay içinde hayatını kaybetmiş şairler için düzenlenen programda Şubat ayında vefat eden 14 şair, şiirleriyle anıldı.

Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen programa ilgi büyüktü. Gecede Şubat ayında hayatını kaybeden şiir dünyamızın unutulmaz isimleri, Padişah II. Ahmed, Adile Sultan, Aşık Sümmani, Bahtiyar Vahapzade, Cenap Şehabettin, Fethi Giray, Halit Fahri Ozansoy, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Hasan Ali Yücel, Niyazi Akıncıoğlu, Numan Çelebicihan, Ömer Bedrettin Uşaklı, Süheyl Ünver ve Şeyhülislam Yahya Efendi şiirleriyle anıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın'ın yanı sıra Denizhan Burhan, Murat Özdeniz ve Sühey Yayla'nın şiirleri seslendirdiği geceye Neveser Müzik Topluluğu da nağmeleriyle renk kattı.