Büyükşehir Belediyesi tarafından Talas Yenidoğan ve Mevlana Mahalleleri'ne yaptırılacak olan iki okul binası için temel atma töreni düzenlendi

Büyükşehir Belediyesi tarafından Talas Yenidoğan ve Mevlana Mahalleleri'ne yaptırılacak olan iki okul binası için temel atma töreni düzenlendi.

AK Parti Kayseri Milletvekil Yaşar Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Büyükşehir Belediyesi'nin bir önceki başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Mehmet Özhaseki'nin yanısıra ilçe belediye başkanları, davetliler ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen törene ilgi büyüktü.

"EN BÜYÜK HAYIRSEVER, BÜYÜKŞEHİR"

Törende ilk konuşmayı yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, en büyük hayırseverin Büyükşehir Belediyesi olduğuna dikkat çekerek, "Bugün burada birisi 30 derslikli İmam Hatip Lisesi, diğeri 25 derslikli orta öğretim okulu olmak üzere toplam maliyeti 6 milyon lira olan iki okul binasının temelini atıyoruz. İmam Hatip Lisesi'nin yapımına katkı sağlayan hayırsever Ömer Özberber amcamıza ve eşine teşekkür ediyorum. Onunla birlikte en büyük hayırsever olarak da Büyükşehir Belediyesi'ni gösteriyorum. Talas'ın her zaman yanında oldular, bu okullar birlikte Mevlana Mahallesi'ne bir okul daha yaptırıyorlar. Bunların dışında Talas'a destekleri hiçbir zaman eksik olmuyor. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN ÇELİK, EĞİTİMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında eğitimin önemine vurgu yaparak, "Bir milletin en büyük sermayesi, eğitim-öğretimin sinesinde gelişen kültür, ahlak ve fazilettir. Eğer nesilleri, yaşadıkları devrin ilmiyle, gönülleri de maneviyatla dolu olarak yetiştirebilirsek, gelecekten endişeye mahal kalmaz. Geleceğini teminat altına almak isteyen her millet, sahip olduğu enerji ve imkanları, yarının büyük insanları olacak çocukların ve gençlerin yetiştirilmesine sarf etmelidir. Çünkü bir ağacın neslini ve türünü devam ettirmesinde çekirdek veya tohum ne ise, insan nesli ve türünün devamında da çocuk aynı mesabededir. Çocuklarını ihmal eden milletler çökmeye, onları tamamen yabancı, hoyrat ellere terk edenler de özlerini kaybetmeğe mahkumdurlar" dedi.

"BİZ VARIZ, BİZ YAPARIZ"

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitime katkı nev'inden yapılan çalışmaları da aktaran Başkan Çelik, eğitimin yanında her alanda katkı sağlamaya gayret ettiklerini ifade ederek, "Eğitime katkımız sürüyor. Vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa onu karşılamaya çalışıyoruz. Bu yalnızca eğitim alanında kalmıyor. Müftülük olsun, sağlık olsun, diğer kurumlar olsun şehirde neye ihtiyaç varsa onu gidermeye gayret ediyoruz. Türkiye'de birçok belediye kendi görev ve sorumluluk alanlarındaki işleri yerine getirmekte zorlanırken, biz bunlara ilave olarak şehirde ihtiyaç olarak ortaya çıkan ne varsa hepsinde elimizi taşın altına koyuyor ve 'biz varız, biz yaparız' diyoruz. Zaten 'Kayseri Modeli Belediyecilik' de bunu gerektiriyor. " dedi.

Başkan Çelik, Yenidoğan İmam Hatip Lisesi binasının yapımına katkı sağlayan hayırsever Ömer Özberber ve eşine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

"HUNAT HATUN'A 800 YILDIR FATİHA OKUNUYOR"

Törende son konuşmayı yapan Büyükşehir Belediyesi'nin bir önceki başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Mehmet Özhaseki de Kayseri'deki hayırseverlik duygusuna dikkat çekerek, "Seçimlerden önce buralara geldiğimizde bizden okul yaptırmamız istenmişti. Biz de diğer taleplerle birlikte bunları planmaya aldık ve öncelikli olduğu için okuldan başladık. Bugün iki ayrı okul binasının temelini atıyoruz. Burada hayırsever Ömer amcamız İmam Hatip Lisesi'nin yapımını üstlendi. Kendisinden Allah razı olsun. Zaten hayırseverlik, Türkiye'nin başka yerinde görülmeyecek kadar Kayseri'ye has bir özellik oldu. Kadir Has Amca, o eserleri bırakmasaydı bu kadar adı öne çıkarmaydı. Hunat Hatun, 800 yıl önce yaptırdığı cami, hamam, imarethane ile bugünlere kadar adıyla yaşadı. Hergün insanların duasını alıyor. Kazanmak esas ise toplumla bölüşmek de esastır. Kayseri, bunu çok iyi yapıyor" dedi.

HEM YENİDOĞAN'DA HEM MEVLANA'DA TEMEL ATILDI

Konuşmaların ardından protokol ve hayırseverler tarafından butona basılarak Yenidoğan İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı.

Daha sonra Mevlana Mahallesi'ne geçen protokol ve davetliler, burada da Mevlana Ortaöğretim Okulu'nun temeline ilk harcı koydu.