Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Zincidere Komando Tugayı'nda düzenlenen iftar devletin zirvesi ile şehit ailelerini buluşturdu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Zincidere Komando Tugayı'nda düzenlenen iftar devletin zirvesi ile şehit ailelerini buluşturdu. Şehit aileleri, gaziler ve 1. Komando Tugayı’nın kahraman askerleri için verilen iftara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar başta olmak üzere devletin önemli isimleri katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Zincidere Komando Tugayı’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve diğer yetkililer karşıladı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen iftar çok önemli isimleri bir araya getirdi. Şehit aileleri için verilen iftara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül birlikte katıldı. Özel uçakla Kayseri’ye gelen ve Erkilet Havaalanında karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zincidere Komandu Tugayı’na geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Akar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, iftarın verileceği açık alana birlikte geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül şehit aileleriyle birlikte aynı masaya otururken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve diğer yöneticiler farklı masalarda şehit aileleri, gaziler ve askerlerle birlikte iftar açtılar.
İftar yemeğinin ardından yapılan dua sonrası şehit yakınları gaziler ve komandolara 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hitap etti. Gül’ün ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teröre ve terörle mücadeleye değinerek bu mücadelede milletin tüm gücüyle devletinin yanında olduğunu söyledi.