İlçelerin kalkınmasına yönelik her alanda çok büyük yatırımlar yapan Büyükşehir Belediyesi, can ve mal güvenliğine yönelik de çalışmalar yapıyor

İlçelerin kalkınmasına yönelik her alanda çok büyük yatırımlar yapan Büyükşehir Belediyesi, can ve mal güvenliğine yönelik de çalışmalar yapıyor. İlçeleri mahallelere bağlayan yollarda yol güvenliğini artırmak için yaklaşık 20 kilometre çelik oto korkuluk yapıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 6360 sayılı yasayla sorumluluk alanına giren ilçelerin mahalleye dönüşen köy yollarının standardını yükseltiyor. Bu yıl ilçelere bağlı mahalle yollarında ilk kez çelik oto korkuluk yapımına başlandı. Bu amaçla mahalle yollarının 19 bin 996 metrelik kısmının çelik oto korkuluk yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilerek kısa sürede korkuluklar tamamlandı. Yolların güvenlik ve konforunun artırılmasına yönelik yapılan çalışmalar için 1 milyon 450 bin TL harcandı. Önümüzdeki yıllarda da yapımına devam edilecek olan oto korkuluklar, yollarda seyreden vatandaşın can ve mal güvenliği açısından çok büyük önem arz ediyor.