Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 'Şairlere Vefa' gecesi, Mart ayında hayatını kaybetmiş 12 şair için düzenlenen programla devam etti.

Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen programa ilgi büyüktü. Gecede Mart ayında hayatını kaybeden şiir dünyamızın unutulmaz isimleri, Mehmet Akif Ersoy, Aşık Veysel, A. Kadir Meriçoğlu, İlhami Bekir Tez, Yusuf Ziya Ortaç, Niyazi Mısrî, Mithat Cemal Kuntay, Ceyhun Atıf Kansu, Salah Birsel, Mustafa N. Karaer, Yusuf Hayaloğlu ve Yaşar Nabi Nayır şiirleriyle anıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın'ın yanı sıra Denizhan Burhan, Murat Özdeniz ve Sühey Yayla'nın şiirleri seslendirdiği geceye Namık Kemal Bilgin ve Neveser Müzik Topluluğu da nağmeleriyle renk kattı.