Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin milletvekili adayı olarak istifa etmesiyle boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığına Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik seçildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin milletvekili adayı olarak istifa etmesiyle boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığına Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik seçildi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan seçimle Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı olan Mustafa Çelik, yaptığı teşekkür konuşmasında yeni bir başlangıç değil bir nöbet yeri değişimi yaşandığını belirterek, "Boş duran değil, Başkan Özhaseki gibi koşturan bir belediye başkanı olacağım" dedi.

ÇELİK İLK TURDA SEÇİLDİ

Seçimlerde Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanısıra MHP'li üyeler tarafından Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş aday gösterildi. Meclis üyelerinin oy kullanma işleminin ardından tasnif komisyonunca oyların sayımı gerçekleştirildi. Oyların sayılma işleminin ardından seçim sonucunu Başkanvekili Bekir Yıldız açıkladı. 68 meclis üyesinin oy kullandığı seçimlerin ilk turunda Mustafa Çelik 48 oy alarak Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı oldu. Diğer aday Dursun Ataş 19 oy alırken bir oy da boş çıktı.

YENİ BAŞKAN MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Meclis Başkanvekili Bekir Yıldız seçim sonuçlarını açıkladıktan sonra sonuçların hayırlı olması temennisinde bulundu ve yeni başkan Mustafa Çelik'i kürsüye davet etti. Belediyecilik hayatında bir nöbet yeri değişiminin yaşandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "10 yıllık meclis üyeliğimizden sonra Nisan 2014'ten bu tarafa Kocasinan Belediyesi'nde başladığımız başkanlık nöbetini bugünden sonra Büyükşehir'de tutacağız. Rabbim kazasız belasız nöbeti devretmeyi nasip etsin. Başkan olmadan önce 8 kişilik bir ailem vardı, Kocasinan'da 370 bin kişilik bir ailem vardı, bugünden sonra 1 milyon 300 bin kişilik bir ailem var. Bunun sorumluluğunu ve vebalini omuzlarımızda hissediyoruz. Seçim öncesi istişare sürecinde bizleri destekleyen başta Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Abdülhamit Gül'e, hemen her konuda yanımızda olan özü sözü doğru, arkadaşım, kardeşim Değerli Bakanım Taner Yıldız'a, Kayseri'yi Türkiye'de örnek bir belediye haline getiren Haseki Başkanıma, Kayseri'nin ağabeyi Bakir Başkanıma, Melikgazi'yi referans belediye yapan Memduh Başkanıma, İl başkanımıza, ilçe başkanlarımıza, tüm ilçe belediye başkanlarımıza ve meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca süreç boyunca telefon, e-posta ve sosyal medya üzerinden iyi dileklerini ve desteklerini ileten tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimiz 'Bir gün adaletle yönetmek 60 yıl nafile ibadetten hayırlıdır' diyor, yine 'Yönettiği insanları kendisi ve ailesi gibi düşünmeyen cennetin kokusunu alamaz' diye bizi uyarıyor. Rabbimizden hep dosdoğru olmamızı, adil ve insaflı olmamızı nasip etmesini ve cennet kokusundan mahrum bırakmamasını diliyorum. Bana doğduğum ve doyduğum topraklarla ödeşebilmeyi, şehrimize hizmet etme lütfunu nasip eden Rabbime şükrediyorum. Rabbimden bu kutsal görevde haktan ve adaletten ayrılmadan şehrimize hayırlı hizmetler sunabilmek için bana güç, kuvvet ve sabır vermesini niyaz ediyorum" dedi.

"KAYSERİ'Yİ DAHA DA BÜYÜTMEK HEDEFİMİZDİR"

Özhaseki Başkandan devralacağı hizmet bayrağını, hep birlikte el ele gönül gönüle çok daha yükseğe taşımaya çalışacaklarından kimsenin endişesi olmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kayserimizin havasında, suyunda, hatta genlerinde olan birlik beraberlik ve uyumla meclisteki, gerek partime mensup arkadaşlarım, gerekse MHP ve CHP'li arkadaşlarımızla Kayseri için çalışacağız. Bugün Büyükşehir'i devralıyoruz. Artık bizim de hedefimiz Kayseri'yi daha da büyütmek olacaktır. Hep birlikte, eğitimde, sağlıkta, ticarette, endüstride, hayvancılıkta, tarımda, turizmde Kayseri'yi büyütmek bizim birinci hedefimiz olacak. İnsanların hayatını kolaylaştıracak, Kayseri'yi daha konforlu, daha huzurlu ve daha yaşanabilir bir dünya kenti haline getirmek hedeflerimiz arasında olacak. İl merkezimizi yoğunlaştırmadan dikey değil yatay gelişimi sağlayarak, insanları doğduğu yerde doyurmak, onları ilçelerinde köylerinde kent merkezindeki standartlarda yaşayabilir hale getirmek ana hedeflerimizden olacaktır. Kayseri'yi bir dünya kenti haline getirmek bizim de nihai hedefimiz olacaktır."

"TÜRKİYE'NİN EN İTİBARLI BELEDİYESİNİ DEVRALIYORUM"

İfade ettiği hedeflere ulaşmanın zor olamayacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, sıfırdan bir belediyenin kurulmadığını söyledi. Kısa, orta ve uzun vadeli projeleri hazır, ekibi ve kadrosu mükemmel, kaynakları ve imkanları olan ve en önemlisi de Türkiye'deki bütün belediyeler arasında en itibarlı belediyeyi devraldıklarını ifade eden Başkan Çelik, "Bizim de tek yapmamız gereken sabah besmeleyle işimize başlayarak, Allah korkusunu gözeterek, harama bulaşmadan, adil bir şekilde yönetmek olduğuna inanıyorum. Bu değerleri gözettiğimizde Rabbimin de hep bizimle olacağından eminim. İnşallah Kayserimiz için hep birlikte koşacağız. Proje ve hizmetlerimizle şehrimizi coşturacağız. Boş duran değil Haseki Başkanımız gibi koşturan belediye başkanı olacağız inşallah. Bu görevi bana tevdi ederek güvenenleri mahcup etmeyeceğime, kendim için değil kentim için çalışacağıma söz veriyorum. Rabbim birliğimiz ve bütünlüğümüzü bozmasın" diye konuştu.

MUSTAFA ÇELİK KİMDİR?

1961 Kayseri doğumlu olup, evli ve 4 çocuk babasıdır. Öğrenim hayatına, ilkokul ve ortaokuldan sonra Endüstri Meslek Lisesi Elektronik bölümünde devam etmiştir. 1984 yılında Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirmiştir. Mustafa Çelik, iş hayatına özel sektörde faaliyet gösteren bir fabrikada Teknik Müdür olarak başlamıştır. Askerlik dönüşü kardeşi ile birlikte kendi işlerini kurmuşlardır. Halen ortaklarıyla beraber; ana işleri olan Bilişim sektörü, Endüstriyel Gazlar ve Madencilik sektörü, Turizm sektörü, e-ticaret ve e-fatura sektörü ile Medya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin kurucu ortağı ve yöneticisidir. AK Parti’nin kuruluşunda aktif görev üstlenen Mustafa Çelik, 2001-2004 yılları arasında Kocasinan’da kurucu İlçe Başkanlığı görevinde bulunmuştur.

2005-2009 yıllarında teşkilatlanmadan sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve sonrasında da bir süre Disiplin Kurulu Başkanlığı yapmıştır. 2004 yılından beri Kocasinan ve Büyükşehir Belediyelerinde meclis üyeliği yapmıştır. Büyükşehir Belediyesi Meclisinde Ulaşım Komisyonu ve Denetim Komisyonu başkanlıklarını yürütmüştür. Kayseri Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Kayseri Ulaşım AŞ’nin de Yönetim Kurulu üyesidir. Muradiye Vakfı, Kayseri Ticaret Odası ve Müsiad gibi kuruluşlarda Yönetim Kurullarında bulunan Mustafa Çelik, aynı zamanda Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurul delegesidir. Çelik ayrıca, bazı gönüllü kültür teşekküllerinin de üyesidir. Çelik, Abdullah Gül Üniversitesini desteklemek amacıyla kurulmuş olan Abdullah Gül Üniversitesini Destekleme Vakfının Mütevelli Heyet üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesidir.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Kocasinan Belediye Başkanlığına seçilen Mustafa Çelik, 15 Şubat 2015 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan seçimler sonucu Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur.