Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Yahyalı ilçesinde yol altındaki menfeze sıkışan bir büyükbaş hayvanı 2 saat süren operasyon ile kurtardı.Yahyalı ilçesi Çamlıca Mahallesi Suna Yaylası mevkisinde meydana gelen olayda besici Şahin Türköz, hayvanlarını otlatırken bir büyükbaş hayvanın yol altındaki menfeze sıkışması sonucu itfaiye ekiplerine ihbarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı itfaiye ekipleri ihbar üzerine bölgeye giderek bilgi, tecrübe ve özverili çalışmaları ile yol altındaki menfeze girerek sıkışan büyükbaş hayvanı 2 saat süren operasyonun ardından kurtardı. Büyükbaş hayvan, sahibi Şahin Türköz'e teslim edilirken, besici Türköz itfaiye ekiplerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Kayseri’de yangından trafik kazasına, doğal afetlerden,  tehlikeye düşmüş tüm canlıların canlarını korumaya ve kurtarmaya kadar birçok konuda görevini başarıyla sürdürüyor.