Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği tarafından Sarıkamış Harekatı'nın 101. Yıldönümünde anma yürüyüşü düzenlenecek

Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği tarafından Sarıkamış Harekatı'nın 101. Yıldönümünde anma yürüyüşü düzenlenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu vatan için bile bile ölüme giden Sarıkamış Şehitlerini asla unutmayacaklarını belirterek 3 Ocak Pazar günü şehitlerimiz anısına Erciyes Dağı'nda gerçekleştirilecek yürüyüşe Kayseri halkını davet etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin de katılımıyla Sarıkamış Şehitleri için Erciyes Dağı'nda gerçekleştirilecek yürüyüş 3 Ocak Pazar günü saat 10.00'da Erciyes Tekir Yaylası'nda başlayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, tarihimizin destanlaşan dönemlerinden olan Sarıkamış'da yaşananları asla unutmayacaklarını söyledi. 101 yıl önce bu vatan için binlerce vatan evladının bile bile ölüme gittiğini ve şehitlik mertebesine ulaştıklarını ifade eden Başkan Çelik, "Sarıkamış'da yaşananlar Türk insanının vatanı için neler yapabileceğinin en somut göstergesidir" diye konuştu. Sarıkamış Şehitlerinin vatanı savunmak için çıktıkları yoldan geriye dönmeyi asla düşünmediklerini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, bu vatanda yaşayan ve onların izinden giden nesillerin de şartlar ne olursa olsun asla geri adım atmayacaklarını kaydetti.

Sarıkamış şehitlerini rahmet ve minnetle anan Başkan Mustafa Çelik, 3 Ocak Pazar günü yapılacak olan anma yürüyüşüne Kayseri halkını davet etti.