Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş., otobüs ve tramvay hatlarında 2024 yılının ilk 6 ayında 78 milyon 122 bin 548 yolcu taşıdı.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, gerek kent merkezi gerekse kırsal ilçelerde Kayserililere güvenli, konforlu ve kaliteli bir ulaşım hizmeti sunmak için yeni proje ve yatırımlara imza atmaya devam ederken Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. de milyonlarca yolcuya kesintisiz toplu taşıma hizmeti vermeyi özverili şekilde sürdürüyor.

Kenti demir ağlarla ördüğü Raylı Sistem Hatları ve tramvay araçlarının yanında yerli ve elektrikli yeni araçlarla güçlendirdiği otobüs filosu ile Kayserililere güvenli, konforlu ve hızlı bir şekilde ulaşım hizmeti vermeyi ilke edinen Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş., çalışmalarını yenilikçi uygulamalarla sürdürüyor.

2024 Yılının İlk 6 Aylık Döneminde 78 Milyon 122 Bin 548 Yolcuya Ulaşım Hizmeti

Ulaşım A.Ş., bu kapsamda, 2024 yılının ilk 6 aylık döneminde raylı sistem hatlarında 28 milyon 665 bin 851, otobüs hatlarında ise 49 milyon 456 bin 697 yolcu taşıyarak yılın ilk 6 aylık döneminde toplam 78 milyon 122 bin 548 yolcuya hizmet verdi.

Kayseri’nin Demir Ağlarında 28 Milyon 665 Bin 851 Yolcu Taşındı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın gayret ve girişimleri ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı iş birliğinde Büyükşehir imzasıyla kente kazandırılan yeni raylı sistem hatlarında etkin ve kaliteli toplu taşıma hizmeti sunan Ulaşım A.Ş., İldem-Organize Sanayi Bölgesi T1 hattı, Talas Cemil Baba-Cumhuriyet Meydanı T2 hattı, İldem-Şehir Hastanesi T3 hattı ve son olarak hizmete giren Talas Anayurt-Cumhuriyet Meydanı T4 hattı ile yaklaşık yine 2024’ün ilk ayında 28 milyon 665 bin 851 yolcu taşıdı.

Ulaşım A.Ş.’nin Otobüs Filosu 6 Ayda 49 Milyon 456 Bin 697 Vatandaşa Ulaşım Hizmeti Verdi

Bünyesine kattığı yerli ve elektrikli yeni araçlarla dev bir otobüs filosu ile Kayserililere toplu taşıma hizmeti sunan Ulaşım A.Ş, yılın ilk 6 ayında 49 milyon 456 bin 697 yolcuya toplu taşıma hizmeti verdi. Büyükşehir, bölgesel ulaşım ağları kapsamında da kırsal ilçelere vatandaşların konforlu ve güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için hassasiyet gösteriyor.

Gece Seferleri ile 24 Saat Kesintisiz Ulaşım Dönemi Başladı

Öte yandan Başkan Büyükkılıç, yeni dönem için hazırladığı projeleri bir bir hayata geçirirken, 24 saat kesintisiz ulaşım hizmeti de Ulaşım A.Ş. tarafından 8 Haziran itibariyle uygulamaya konuldu. Ulaşım A.Ş., gece seferleri ile 24 saat kesintisiz ulaşım döneminde, 983 hat kodlu sefer ve güzergâh kapsamında 00.15, 01.45, 03.45 ve 05.15 saatlerinde gidiş ve dönüş yolu olarak Belsin, Otogar, Şehir Hastanesi, Erkilet Bulvarı, Havaalanı, Tren Garı, Cumhuriyet Meydanı, Mimsin, TOKİ, Beyazşehir ve İldem güzergahlarını belirlerken 980 hat kodlu seferlerde ise  00.15, 01.45, 02.15, 03.45, 04.45 ve 05.45 saatlerinde gidiş ve dönüş yolu olarak Şehir Hastanesi, Otogar, Tren Garı, Düvenönü ve Talas güzergahında hizmet başlattı.

Başkan Büyükkılıç, kent merkezi ve kırsalda bir taraftan mevcut yollarda iyileştirme çalışmaları ve yeni yol projelerini gerçekleştirirken diğer taraftan da toplu ulaşım alanında önemli yatırımlara imza atmayı sürdürüyor.