Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, afetlere yönelik eğitim, tatbikat ve engellilere yönelik afet çalışmalarına önemli bir katkı sunacak karara imza attı. Büyükşehir Belediyesi ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi arasında afet eğitimleri, tatbikatları ve engellilere yönelik yapılacak afet çalışmaları gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda kenti depreme daha dayanıklı hale getirmek için Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Kayseri’nin afetlere karşı daha dirençli hale gelmesi yönünde hummalı çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşları ve STK’lar ile iş birliğine devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı, Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 82 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda maddeler arasında bulunan ve afetlere yönelik eğitim, tatbikat ve engellilere yönelik afet çalışmalarına önemli bir katkı sunulmasına imkân tanıyacak talep de meclis üyelerince görüşüldü.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Kayseri’de yürütülecek olan afet eğitimleri, tatbikatları ve engellilere yönelik yapılacak afet çalışmaları ile ilgili Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Nuh Naci Yazgan Üniversitesi arasında protokol imzalamak üzere Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç veya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Av. Hüseyin Beyhan’a yetki verilmesi talebini görüşerek oy birliği ile karara bağladı.

Temmuz ayı meclis toplantısının ardından Başkan Büyükkılıç, mecliste alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.