Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi tarafından Büyükşehir Belediyesi fuaye alanında kurulan 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’nin açılışına katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi tarafından Büyükşehir Belediyesi fuaye alanında kurulan 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’nin açılışına katıldı. Büyükkılıç, “Su uyur düşman uyumaz anlayışı ile hain hele hiç uyumaz mantığı içerisinde unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

MÜSİAD Kayseri Şubesi tarafından Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Girişi’ne 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açıldı. 15 Temmuz’un ruhunu yansıtan 35 fotoğraftan oluşan sergi, Başkan Büyükkılıç, MÜSİAD Kayseri Başkanı Mehmet Kütahneci ve yönetimi tarafından törenle açıldı.

“UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Sergide MÜSİAD Genel Merkezi tarafından seçilen 15 Temmuz gecesinin dikkat çeken 35 fotoğrafın yanı sıra FETÖ'nün kalkıştığı darbe girişiminin 14 saatlik kronolojik tablo da yer alıyor.

15 Temmuz’un sürekli diri tutulması gerektiğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, sergi açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“MÜSİAD’ın hassasiyetini her zamanki gibi tebrik ediyoruz. Sergiyi Büyükşehir Belediyemizin fuaye alanında açtıkları için teşekkür ediyoruz. Tabi ki ‘unutmadık, unutturmayacağız’ anlayışıyla da 15 Temmuz’u sürekli diri tutmamız gerektiğini söylemek istiyorum. Dışarıdan olan düşmanların tabi ki bilinmesi ve düşman olması kadar doğal olan bir şey olmaz. Ama içerden çıkan hainleri her halde her zaman tespit edemeyebiliyoruz. O açıdan ‘su uyur düşman uyumaz’ anlayışı ile hain hele hiç uyumaz mantığı içerisinde unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Sergi hakkında bilgilendirmelerde bulunan MÜSİAD Kayseri Başkanı Mehmet Kütahneci ise 15 Temmuz ruhunu gelecek nesillere aktarmanın öneminden bahsetti.

Kütahneci, 15 Temmuz ruhunun her zaman yaşatılması gerektiğini vurgulayarak, “5 sene olmuş, dün gece gibi hala aklımızda, aklımızdan da hiç gitmemesi lazım. Yaşadığımız tecrübeden birçok ciddi dersler çıkarmamız gerekiyor. Bu tecrübeyi, bu geceden öğrendiklerimizden çocuklarımıza ve gençlerimize aktarmamız gerekiyor ki, nesillerimiz de aslında Türkiye’nin geçilemediğini, Türk halkının demokrasisine ve iradesine sahip çıktığını ve gösterdiğini tüm nesillere aktardığını göstermemiz gerekiyor. O bakımdan 15 Temmuz Ruhunu her zaman yaşatmamız gerekiyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi.