Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal mobil uygulaması Akıllı Şehir Kayseri büyük bir ilgiyle kullanılmaya başlandı.
Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal mobil uygulaması Akıllı Şehir Kayseri büyük bir ilgiyle kullanılmaya başlandı. Android ve İOS işletim sistemine sahip cihazların kullanıcıları Büyükşehir Belediyesi’nin mobil uygulamasını indirerek ulaşımdan kent bilgi sistemine, mobil haritadan kültür sanat etkinliklerine kadar pek çok alanda sunulan kolaylıklardan faydalanabiliyorlar.
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen yeni mobil uygulama Akıllı Şehir Kayseri ile vatandaşların telefonlarından ulaşmak istedikleri bilgilere daha doğru ve kolay bir şekilde erişmeleri sağlandı. Günlük hayata büyük kolaylık sağlayacak olan mobil uygulama, Apple Store ve Google Play Store’a yüklendi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in büyük önem verdiği mobil uygulama Akıllı Şehir Kayseri pek çok alanda bilgiye en hızlı şekilde ulaşmayı mümkün kılıyor. Mobil Uygulamadaki “Ulaşım” menüsünden herhangi bir durak numarası ile sorgulama yapılarak o duraktan geçen otobüsler görülebiliyor ve otobüsün durağa ne zaman geleceği öğrenilebiliyor. Eğer durak numarası bilinmiyorsa telefonun konum bilgisi açılarak en yakın durakların listesine ulaşılabiliyor. Ayrıca duraklara yerleştirilen karekodun akıllı telefonla okutulmasıyla harici bir program kullanılmadan duraktan geçen otobüslerin listesi ve süresi de görülebiliyor. 
Mobil Uygulamanın “Ulaşım” menüsünden hat güzergahlarını, hareket saatlerini, güzergah üzerindeki durakları ve isimlerini, o hat üzerinde varsa otobüslerin konumlarını, otobüsün en son nereden kaç km hızla geçtiğini, en yakın bilet satış noktalarını, otobüs ve tramvay duraklarındaki en yakın bisiklet duraklarını ve en yakın taksi durağını görmek de mümkün.
 
KENT BİLGİ SİSTEMİNDE HER BİLGİ VAR
 
Mobil Uygulamadaki Kent Bilgi Sistemi sayesinde en yakın hastane, eczane, benzin istasyonu, tarihi eserler, ücretsiz wifi alanları, noterler, ATM’ler, camiler, okullar, otoparklar, bisiklet durakları, taksi durakları gibi önemli yerlerle ulaşılabiliyor. Tüm bu bilgilerin yanı sıra cadde, sokak, mahalle, bina ve ilçe gibi konumlara nasıl gidileceği de Mobil Uygulama ile artık çok kolay. Uygulamanın ilgili menüsü ile günlük vefat eden kişilerin bilgilerine ayrıca bu kişilere ait mezarlar ile taziye yerinin adresine de ulaşılabiliyor. Mobil uygulama mahallelerle ilgili nüfus bilgilerine ve muhtar iletişim bilgilerine kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmayı da mümkün kılıyor.
 
BÜYÜKŞEHİR’DEN MOBİL HABERLER
 
Mobil Uygulama ile Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ve yapmakta olduğu projelere düzenlenen kültür sanat etkinliklerinin yer, zaman ve konum bilgilerine ve Büyükşehir Belediyesi ile ilgili haberlere de kolaylıkla ulaşılabiliyor. Mobil uygulama vatandaşların istek ve şikayetlerini Büyükşehir Belediyesi’ne hızlı ve kolay bir şekilde iletmeleri ve taleplerini SMS yoluyla takip edebilmelerini de sağlıyor. 
 
MOBİL HARİTA
 
Büyükşehir Belediyesi’nin günlük hayata büyük kolaylık getirmesi amacıyla tasarladığı Mobil Uygulama, Mobil Harita hizmetini de sunuyor. Mobil Harita ile bina, kapı numarası, iş yeri, okul, cami, eczane, hastane, cadde, sokak, bulvar gibi adres verilerinin harita üzerinde görülebilmesine de imkan veriyor. Mobil Uygulama ayrıca askıda olan imar plan değişikliklerine vatandaşların hızlı bir şekilde erişimini de sağlıyor ve 16 ilçe için 1/1000 imar planı mobil uygulama ile vatandaşa açıldı.

 
Android işletim sistemlerine sahip cihazlar için tasarlanan uygulamayı indirmek için tıklayınız.
iOS işletim sistemlerine sahip cihazlar için tasarlanan uygulamayı indirmek için tıklayınız.

 
Kayseri büyükşehir belediyesi mobil ulaşım


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in Ulaşım Yılı ilan ettiği 2017 yılı ve devamında ulaşım araçlarının çok daha efektif şekilde kullanabilmesi için geliştirdiğimiz mobil uygulamamızdaki “Ulaşım” menüsünde görebileceğiniz gibi şehrimizde yer alan vatandaşlarımız yoğun çalışma temposunda zaman kaybını minimuma indirecek ve daha mutlu edecek bir birinden önemli özellikleri içerisinde barındıran bir uygulama belediyemiz tarafından tasarlandı. Ulaşım için geliştirilen ve her türlü yolcu aracını göz önüne alarak tasarlanan bu uygulamada ulaşımla ilgili başlıca özellikleri sıralamak gerekirse:
 
- Akıllı ulaşım sisteminin düzgün çalışabilmesi için durakların tekil bir numarasının olması gerekmektedir. Bu yüzden bütün duraklara durak numarası verildi. Verilen durak numarası için karekod tasarlanarak duraklara monte edildi. Oluşturulan bu durak numarası sadece ulaşımın problemini çözmeyecek aynı zamanda çok yakında devreye alacağımız çağrı merkezinde de durakla ilgili şikayet geldiğinde vatandaşlarımız bize durak numarasını ileteceği için hangi durakla ilgili şikayet var ona da çözüm bulmuş olacağız.
- Herhangi bir durakta durak numarası ile sorgulama yaparak o duraktan geçen otobüsleri görebilir otobüsün durağınıza ne zaman geleceğinizi öğrenebilirsiniz. Eğer durak numarasını bilmiyorsanız telefonunuzun konum bilgisini açarak size en yakın durakların listesini görebilir yine o duraktan geçen otobüsleri ve gelme sürelerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca duraklara yerleştirilen karekodu akıllı telefonunuz yardımıyla herhangi harici bir program kullanmadan uygulamanın kendi içerisinden okutarak durak numarasının girişine gerek kalmadan duraktan geçen otobüslerin listesini ve süresini görebilirsiniz. 
- Şehrin herhangi bir noktasından başka bir noktasına gitmek istiyorsunuz. Ama hangi otobüse neren bineceğinizi, nasıl gideceğinizi, nerede, nasıl ve kaç aktarma yapacağınızı bilmiyorsunuz. Nereden nereye menüsü size yeterince yardımcı olacaktır. İster liste şeklinde isterseniz harita üzerinde tüm bu bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
- Favoriler ve Alarmlar menüsünden otobüsün bineceğiniz durağa gelme süresini alarm kurarak uygulamanın sizi uyarmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede durağa çıkış sürenizi ve programınızı ayarlayabilirsiniz. Aynı zamanda sürekli kullandığınız bir durak ve hat varsa durağınızı ve hattınızı favorilerim listenize kaydederek hattınızı veya hattın üzerindeki otobüslerin konumunu, durakları veya otobüsün durağa ne zaman geleceğini pratik bir şekilde izleyebilirsiniz.
- Kullanmak istediğiniz otobüs hattının adını veya numarasını biliyorsanız “Otobüs / Tramvay Hatları” menüsünden hattınızı seçerek hat güzergahlarını, hareket saatlerini, güzergah üzerindeki durakları ve isimlerini ve en önemlisi o hat üzerinde varsa otobüslerin konumlarını görebilir otobüsün en son nereden kaç KM hızla geçtiğini öğrenebilirsiniz. Böylelikle durakta beklediğiniz süreyi minimize etmiş olacaksınız. 
- Şehirler arası yolculukta Otobüs Terminaline veya Havalimanına gitmek istediğinizde hangi otobüs hatlarının buralara gittiğini herhangi bir filtrelemeye gerek duymadan direk olarak görebilir ve otobüslerin konumlarına kolayca erişebilirsiniz.
- Taksiye ihtiyacınız var ve evinize yakın bir taksi arıyorsunuz sorabileceğiniz kimsede yok burada yardımınıza “En Yakın Taksi” menümüz yetişiyor. Konumuzu açarak bulunduğunuz yere en yakın taksi durağını görebilir telefon ve adres bilgilerine ulaşabilirsiniz. Eğer siz taksi durağına gitmek istiyorsanız sizi durağa kadar götürecek yetenekli bir uygulamadır.
- Durağı biliyorsunuz, hangi otobüse bineceğinizi biliyorsunuz ancak biletiniz yok. Bu durumda “En Yakın Bilet Satış Noktaları” menüsü ile bilet satış noktalarını size yakınlık derecesine göre listeleyebilir. Sizden ne kadar uzaklıkta olduğunu görebilir ve yol tarifi alabilirsiniz. 
- Otobüs ve Tramvay duraklarında olduğu gibi size en yakın bisiklet duraklarını görebilir ve sizden kaç metre uzakta olduğunu görebilir ve bisiklet durağına nasıl gideceğinizi kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

 
Kayseri büyükşehir belediyesi mobil eczane

Nöbetçi eczanelere ihtiyacımızın olduğu saatlerde yardımımıza koşan “Nöbetçi Eczaneler” menüsü Nöbetçi eczanelerin adı, adresi, konumu ve telefonu hakkında bilgi veriyor. Eğer nöbetçi eczanelerin adreslerinden hiçbirinin adresini bilmiyorsanız akıllı telefonunuzun konum bilgisini aktif ederek size en yakın eczaneleri listeleyebilir ve yol tarifi alabilirsiniz. Eczane bilgilerini telefonunuzun rehberinde yer alan ikinci bir kişiyle paylaşabilir kişinin ekstra zaman kazanmasını sağlayabilirsiniz.

 
Kayseri büyükşehir belediyesi mobil beyaz masa


Vatandaşlarımızın istek ve şikayetlerini belediyemize hızlı bir şekilde iletmeleri ve taleplerini SMS yoluyla takip edebilmeleri için geliştirilen bu uygulama ile belediye ve vatandaş arasındaki iletişimin sağlıklı ve hızlı bir şekilde yürütülebilmesi amaçlanmıştır. 

 
Kayseri büyükşehir belediyesi mobil vefat ilanları


Günlük vefat eden kişilerin bilgilerine ayrıca bu kişilere ait mezar adresine ve taziye adresine ulaşmak istediğinizde “Bugün Vefat Edenler” menüsünden yararlanabilirsiniz. Vefat eden kişiyi tanıyorsunuz ancak define yetişemediniz eve taziyeye gitmek istiyorsunuz bu durumda mobil uygulamamızı kullanarak uygulamadan yol tarifi alarak taziye evini kolay bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca vefat edenlerin yanı sıra mezarlıkta herhangi bir tapunuz varsa ada / pafta bilgilerine ulaşabilir ve yol tarifi alabilirsiniz. 

 
Kayseri büyükşehir belediyesi mobil kültür sanat etkinlikleri


Düzenlenen kültür ve sanat etkinliklerinin yer, zaman ve konum bilgilerine tüm vatandaşımızın kolay ve hızlı bir şekilde ulaşması amaçlanmıştır.

 
Kayseri büyükşehir belediyesi mobil kent bilgi sistemi


Kent bilgi sistemi sayesinde size yakın hastane, eczane, benzin istasyonu, tarihi eserler, ücretsiz wifi alanları, noterler, atmler, camiler, okullar, otoparklar, bisiklet durakları, taksi durakları önemli yerlerin yanı sıra  cadde, sokak, mahalle, bina ve ilçe gibi konumlara nasıl gideceğinizi ve bu konumlar hakkında sizi bazı bilgileri verebilmek için geliştirilmiş bir uygulamadır. Örneğin işyerinizde değilsiniz ancak bir arkadaşınıza işyerinizin konumunu göndermek istiyorsunuz (whatsapp için işyerine gitmek gerek ama gidemiyorsunuz)  geliştirilen bu uygulama ile iş yerinizi bulup iş yerinizin konumunu bir arkadaşınıza kolay bir şekilde paylaşabilirsiniz. Bu örnekte olduğu gibi çok önemli yeteneklere sahip Kent Bilgi Sistemi uygulamamız ile şehrimizin yabancısı ya da bu şehirde yaşayan vatandaşlarımızın istedikleri her noktaya kolay bir şekilde ulaşmaları hedeflenmiştir. 

 
Kayseri büyükşehir belediyesi mobil muhtarlar


Mahalle muhtarlarına ilk olarak ilçe adına göre daha sonrada mahalle adına göre filtreleme yaparak kolay ve hızlı bir şekilde erişilmesini sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama ile mahalle nüfus bilgilerine ve muhtar iletişim bilgilerine vatandaşımızın kolay ve hızlı bir şekilde ulaşması amaçlandı.

 
Kayseri büyükşehir belediyesi mobil haberler


Belediyemizle ilgili olan haberlere vatandaşımızın hızlı ve kolay bir şekilde erişebilmesi için geliştirildi. Eğer okunan haberin ilgi çekmesi durumunda başka birinin de okuması isteniyorsa haberin linki paylaş butonu ile hızlıca paylaşabilecek şekilde tasarlandı.

 
Kayseri büyükşehir belediyesi mobil projeler


“Planlı gelişim, Estetik Dönüşüm, Fonksiyonel” vizyonuna sahip belediyemiz,  geliştirdiği projeleri vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde ulaştırıp yapılan proje ve çalışmalardan vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi amaçlanmıştır.
 

MOBİL HARİTA

Mobil harita ile kişinin etrafında bulunan bina, kapı numarası, iş yeri, okul, cami, eczane, hastane, cadde sokak bulvar gibi adres verilerini harita üzerinde görülebilmesi için geliştirildi.
Google, Google Street, Ortofoto İsteğinize göre haritanızı seçebilir.
Adres Bilgilerini isteğinize göre aktif veya pasif edebilirsiniz.
GPS(Konum) Bilgisini aktif ederek harita üzerindeki konumunuzu anlık olarak görebilirsiniz.
1/1.000 İmar Planlarını görebilirsiniz.
1/25.00 İmar Planlarını görebilirsiniz.
 

İMAR PLAN DEĞİŞİKLİKLERİ

Askıda olan imar plan değişikliklerine vatandaşımızın hızlıca erişimini sağlamak için geliştirilen bir modüldür.

 

SOSYAL YAŞAM

Belediye şirketleri Kaytur, Kaymek ve Spor A.Ş. şirketlerinin bilgilerinin yer aldığı bir modüldür.
- Kaytur
Kayseri Büyükşehir Belediyesi iştirakçilerinden birisi olan Kaytur her türlü kültür, sanat, turizm hizmetlerini yerine getirmek amacıyla kurulmuş ve bu amaç doğrultusunda, kafe, restoran gibi hizmetlerin yanı sıra; turistik ve tanıtım amaçlı hediyelik eşyaların tasarımından satışına kadar hizmet veren şirkettir. Bu doğrultuda çalışan Kaytur'un işletme konumlarından restoranlarının konum ve menülerine kadar tüm bilgilere kolayca ulaşablir, bu konumlara gitmek istediğinizde de yol tarafi alabilirsiniz.
- Kaymek
Kayseri Büyükşehir Belediyesi İktisadi Teşekkülü olan KAYMEK A.Ş., sosyal belediyecilik anlayışının önemli bir aktörüdür. KAYMEK çatısı altında; sanat ve mesleki alanda olmak üzere ihtiyaç duyulan eğitim noktalarında hizmet vermenin yanısıra kursiyerlerin kişisel becerilerini arttırmak, kursiyerleri a-sosyal konumdan çıkarıp aktif konuma taşımak ve bu eğitimleri yaygın eğitim mevzuatı ilkelerine uygun olarak gerçekleştirmek hedeflenmektedir. Bu doğrultuda çalışan Kaymek' in eğitim noktalarının konumlarına kolayca ulaşabilir yol tarafi alabilirsiniz.
- Spor A.Ş.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi İktisadi Teşekkülü olan Spor A.Ş., Kayseri'nin dört bir yanına dağılmış olan spor tesisleri ile Kayserili vatandaşlarımızın sosyal hayatını canlandıran ve küçükten büyüğe bütün bireylerimize spor yapabilme imkanı sağlayan bir şirkettir. Bu doğrultuda çalışan Spor A.Ş.' nin tesislerine kolayca ulaşabilir ve yol tarafi alabilirsiniz.

Kameralar

Şehir kameralarında Cumhuriyet Meydanı ve Erciyes online olarak izleyebilirsiniz.